Severočeský souboj vyhrál Chomutov, extraligu vedou Bílí Tygři

Oba finalisté loňského ročníku hokejové extraligy se dál trápí. Litvínov v severočeském souboji podlehl nováčkům z Chomutova, Třinec v domácím prostředí nestačil na Kometu Brno. Do čela soutěže se dostali libereční Bílí Tygři, kteří přeskočili Plzeň.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Debutujícího Jana Strmeně nedokázali útočníci Vervy překonat

Debutujícího Jana Strmeně nedokázali útočníci Vervy překonat | Zdroj: ČTK

Chomutovští Piráti protrhli sérii tří porážek a naopak prohloubili krizi úřadujícího mistra z Litvínova. Severočeský souboj vyhráli 1:0, když se o jedinou branku postaral v první třetině David Kämpf po velké chybě rozehrávky Vervy.

Třiadvacetiletý brankář Chomutova Jan Strmeň nastoupil poprvé v extralize od začátku a rovnou si v duelu s vítězem loňského ročníku připsal čisté konto, které v závěru oslavoval s vyprodanou SD Arénou.

Vicemistr z Třince se v domácí hale představil po 15 dnech, své fanoušky ale potěšila hlavně hostující Kometa. Která po první třetině vedla, když se 19 sekund před sirénou prosadil při přesilové hře David Ostřížek.

Drtivý tlak Ocelářů ve druhé třetině vyústil na začátku 28. minuty ve vyrovnání z hole Vladimíra Draveckého, z toho se ale domácí radovali jen 53 sekund do rány Petra Kuboše, který vstřelil vítěznou branku na 2:1.

I ve druhém moravském souboji se radovali hosté. V gólově bohatém zápase zvítězily Vítkovice na ledě Zlína 5:3 díky třem gólům v poslední desetiminuovce. Valašský tým zatím v začínající sezoně čeká na bodový zisk před vlastním publikem.

Trápící se Pardubice držely krok s Libercem až do 48. minuty. Pak se dvakrát prosadili Michal Birner a rozhodl o vítěztví Bílých Tygrů, které v závěru ještě pojistil Petr Jelínek. Severočeši udělali vítězstvím 4:1 rázný krok do čela tabulky, kterou s 19 body vedou.

Na druhé místo se propadla Plzeň. Indiání sice na Spartě dokázali smazat tříbrankovou ztrátu a za stavu 4:4 dostali zápas do prodloužení. To ale trvalo pouze 32 sekund do třely Daniela Přibyla, který svým druhým gólem večera zápas ukončil.

 

SÉRIE POKRAČUJE! Ve vyrovnaném utkání s Pardubicemi zvládli Tygři lépe závěrečné dějství, které jim zajistilo už čtvrtou...

Posted by Bílí Tygři Liberec on 9. říjen 2015

V závěrečné třetině rozhodl zápas s Hradcem Králové také mladoboleslavký Bruslařský klub, který bodoval už pošesté v řadě a díky vítězství 4:1 se se sedmnácti body stále drží v nejvyšších patrech tabulky, navíc má jeden zápas k dobru.

Olomouc od osmé minuty prohrávala s Karlovými Vary po úniku Marcela Haščáka. Po vyloučení toho samého hráče ale na začátku 27. minuty vyrovnal Pavel Srkbek a o třech bodech pro Hanáky rozhodl v polovině zápasu v další početní výhodě Martin Vyrůbalík.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Dravecký (Chmielewski, Irgl) - 20. Ostřížek (J. Hruška, Kováčik), 28. Kuboš (H. Zohorna). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Skopal, Lukš. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5094.

Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 17. Kämpf (Tomica). Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Brejcha, Flegl. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5250.

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 17. Matějíček (P. Holík), 26. T. Sýkora (Kubiš), 56. Kotvan (A. Holík, Říčka) - 6. Szturc (P. Zdráhal, Balán), 24. Klok (Strapáč), 53. Strapáč (Olesz, Szturc), 57. Olesz (Čerešňák, Kudělka), 60. Balán. Rozhodčí: R. Čech, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:3. Diváci: 4383.

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 21. T. Urban (L. Pabiška, Stříteský), 42. Lenc, 48. Jarůšek (Musil), 55. Klimenta (Lenc, Žejdl) - 44. T. Knotek (K. Pilař, Bednář). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:8, navíc A. Svoboda, K. Pilař (oba Hradec Králové) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4089.

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Skrbek (J. Knotek), 31. Vyrůbalík (Jergl, Skrbek) - 8. Haščák. Rozhodčí: Šír, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 5102.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 5:4 v prodl. (2:0, 2:1, 0:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 3. A. Kudrna, 5. Réway (J. Hlinka), 32. J. Mikuš (Pech, Čajkovský), 36. Přibyl (Sabolič), 61. Přibyl (Buchtele) - 30. Poletín (J. Sýkora, Bližňák), 42. Jeřábek (Kubalík, Kracík), 49. Kubalík (Kracík, Indrák), 58. Bližňák (Pulpán). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Zíka, Jindra. Vyloučení: 6:8, navíc Pöpperle (Sparta) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 7691.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme