Slaví narozeniny a špičkuje se se sestrou. Jakub Jeřábek čeká na první reprezentační gól

Obránce Jakub Jeřábek je zatím neproduktivnějším bekem českého týmu na mistrovství světa. Bilanci čtyř nahrávek bude chtít vylepšit v zápase proti Norsku a hrozně rád by se dočkal i premiérové trefy v reprezentačním dresu. To by se pak 25. narozeniny, které právě dnes slaví, staly těmi nejlepšími.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Jeřábek na šampionátu dokazuje, že si angažmá v KHL zasloužil

Jakub Jeřábek na šampionátu dokazuje, že si angažmá v KHL zasloužil | Zdroj: ČTK

„Je to klišé, ale přál bych si zdraví. Když ho člověk nemá a je zraněný, chce být co nejrychleji zpátky. A ještě, aby nám celkově vyšel tenhle turnaj,“ přeje si dnešní oslavenec Jakub Jeřábek. „Zatím byli nejlepší osmnáctiny, kdy jsem mohl mít řidičák a chodit do hospody,“ usmívá se.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přání Jakuba Jeřábka v den 25. narozenin zjistil reportér ČRo Petr Kadeřábek

Aktuální přání ke světovému šampionátu se 25letému obránci zatím plní. Český tým šlape a budoucí hráč Víťazu Podolsk patří mezi vůbec nejlepší obránce na turnaji.

„Když po zápase čtete zprávy od babičky, jaké měla slzy, jsou to pro mě silné dojmy. Když byla babi mladá, dělala krasobruslení, takže má k hokeji blízko. Obě babičky hodně fandí,“ vypráví.

Babička však není u Jeřábků v rodině rozhodně jedinou sportovkyní. Maminka byla atletkou, tatínek fotbalistou a sestra Markéta se chystá s Baníkem Most na finále interligy v házené a následně na závěr kvalifikace o postup na mistrovství Evropy s národním týmem.

Se sestrou tak na dálku na oko soupeří, kdo bude v rodině úspěšnějším reprezentantem. Zatím vede Markéta, která dala v dresu se lvíčkem na prsou rozhodně více branek.

„Je lepší i v nahrávkách. Bylo to spíš popichování, že ségra je v nároďáku, tak kdy tam budu i já. Ale nebylo to soupeření, spíš jsme si přáli,“ vysvětluje Jakub Jeřábek. Přát mu sestra Markéta bude i dnes. Pětadvacáté narozeniny jsou jedinečnou příležitostí vstřelit 1. reprezentační gól.

Zápas začne v 15 hodin a 15 minut a náš web vám ho nabídne v přímém přenosu prostřednictvím Českého rozhlasu Sport. Radiožurnál nabídne přímé vstupy.

Česko x Norsko na MS | Foto: Český rozhlas

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme