Slavia i přes střevní potíže zdolala Olomouc 2:1 a dostala se do čela baráže

Hokejisté Slavie se dokázali vyrovnat se střevními potížemi v týmu a po výhře 2:1 nad Olomoucí se posunuli do čela tabulky baráže o extraligu. Pražané mají po tříbodovém zisku na prvním místě náskok jednoho bodu právě před Hanáky a Chomutovem. Ten na svém ledě udolal České Budějovice 4:3 v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Slavie Václav Pletka a Jan Stránský během barážového utkání s Českými Budějovicemi (archivní foto)

Hokejisté Slavie Václav Pletka a Jan Stránský během barážového utkání s Českými Budějovicemi (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Pražanům, kterým nebylo na žádost o odložení zápasu vyhověno, vyšel vstup do zápasu. Skóre otevřel po osmi minutách Holec, který překonal gólmana Trvaje bekhendem.

Po polovině zápasu sice Olomouci vykřesal naději na bodový zisk úspěšnou dorážkou Matai, ovšem o vítězství domácích rozhodla 46. minuta. Vlasák ještě zblízka Trvaje nepřekonal, ale puk dotlačil do olomoucké branky Čermák.

Olomouc porazila Slavii a je v čele baráže, tři body vybojoval i Chomutov

Číst článek

Také Chomutov se dostal zásluhou Hřebejka rychle do vedení, ale Piráti o vedení do přestávky kvůli vlastní nedisciplinovanosti přišli. Motor třemi góly v přesilových hrách v rozmezí pěti minut skóre otočil, nicméně vedení 3:1 udržet nedokázal.

Severočeši ve 26. minutě trefou Růžičky snížili a o sedm minut už bylo vyrovnáno. Piráti využili dvojnásobnou přesilovku, když brankáře Gábu překonal David Květoň.

Ve třetí třetině budějovický Nouze neproměnil trestné střílení a zápas dospěl do prodloužení. V něm měli Piráti k dispozici přesilovku čtyř proti třem, utkání ukončil 49 sekund před koncem nastavené pětiminutovky Toman.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Slavia Praha - HC Olomouc 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Holec, 46. M. Čermák (Vlasák) - 34. Matai (Herman). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 7:6, navíc Matai (Olomouc) 10 min. Bez využití. Diváci: 2675.

Piráti Chomutov - ČEZ Motor České Budějovice 4:3 v prodl. (1:3, 2:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Hřebejk (Gajovský, Rutta), 26. V. Růžička ml. (O. Kaše), 33. D. Květoň (V. Růžička ml.), 65. Toman (Hovorka) - 15. Kuchejda (Pajič, Punčochář), 18. Nouza (J. Straka, Rob), 20. Vráblík (Nouza, Mucha). Rozhodčí: Úlehla, Fraňo - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:11, navíc Rutta 10 min. - Pašek 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:3. Diváci: 3879.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme