Slavia startuje sezonu bez tahounů posledních let

Tep hokejových fanoušků se zrychluje, už za dva dny startuje nový ročník nejvyšší domácí soutěže. Mezi kluby, které budou v Tipsport extralize usilovat o příčky nejvyšší, by se ráda počítala také pražská Slavia.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Slavia Praha

HC Slavia Praha | Foto: HC Slavia Praha

,,Příprava byla stejná jako každou sezonu. Volili jsme méně zápasů, ale víc jsme chtěli trénovat. To je rozfíl oproti ostatním klubům, kde hráli hodně zápasyů. My zvolili tuhle cestu. Zápasy nám trochu ukázaly, jak by mělo mužstvo hrát, ale samozřejmě je to jen příprava. Teprve soutěž nám ukáže, jak vlastně budeme vypadat,"říká Vladimír Růžička.

Jeho tým bude rozhodně vypadat jinak než v předcházející sezóně. Deset odejivších hráčů není zrovna malý počet a pokud se podíváme na jejich jména, je jasné, že to poznamená i styl, kterým se Slavia bude v nadcházející sezóně prezentovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před hokejovou ligou - Slavia

,,Tím, že končili hráči jako je Pepa Beránek, odešel David Hruška a náš nejlepší hráč loňské extraligy Roman Červenka, tak jsme musli hru změnit. Rozložili jsme hru rovnoměrně na čtyři útoky, aby bylo jedno, kdo tam jde. V minulé sezoně se nám, myslím, osvědčila hra na šest obránců. Kluci jsou pak hodně v tempu a vyhovuje jim to," dodává slávistický kouč.

Právě mezi obránce se nově přesouvá také kapitánské céčko. To bude mít na své hrudi jedna z opor poslední let Petr Kadlec.

Samozřejmě po Pepovi (Beránkovi pozn. red.) je to specifický v tom, že tady byl dlouho kapitán, a že s ním jsou spojený úspěchy. Za tu dobu co tu byl kapitán, tak Slivie dosáhla těch největších úspěchů. Doba se trošku mění tak uvidíme jak to bude vypadat," přemítá Kadlec.

Ten se bude v kabině nově potkávat s Krenželokem, Štefankou a Kubošem hájící do loňska barvy Vítkovic. Kladenský za Slávistický dres vyměnili také Daniel Branda a Miroslav Kopřiva.

Když k tomu připočteme návrat z hostování z Českých Budějovic Tomáše Micky, dává to trenéru Růžičkovi v součtu slušné vyhlídky pro za necelých 48 hodin startující ročník extraligy.

Chtěli bychom se pohybovat v tabulce samozřejmě co nejvýše. Určitě bych byl hodně spokojenej a celej klub taky, kdybychom hráli o ty nejvyšší mety a postoupili mezi 4 nejlepší kluby. To by byl úspěch pro každýho, protože očekávám, že liga bude hodně vyrovananá," představuje ambice týmu Růžička.

Zda se slova Vladimíra Růžičky budou rovnat s realitou, je nesnadné tipovat. První nápovědou tak bude páteční souboj s Litvínovem, který v pražské O2 aréně začíná v 18 hodin a 15 minut.

Branku Plzně bude v extralize hájit duo Přikryl-Salfický
Střídání ve vítkovickém brankovišti: Štěpánka nahradí Málek s Pruskem
Hokejisté Pardubic na titul nemyslí
Mladá Boleslav před sezonou odmítá baráž

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme