Slavii sleduji, mám tam kamarády, říká hokejista San José Tomáš Hertl

Český hokejista Tomáš Hertl je už druhým rokem v zámořské NHL v dresu San José. Na svůj mateřský klub Slavii ale nezapomněl a ve volnu sleduje jak českou extraligu, tak i třeba dění kolem reprezentace. Je to i jeho rozptýlení v náročné sezoně plné zápasů a častého cestování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl padá na gólmana Los Angeles Jonathana Quicka

Tomáš Hertl padá na gólmana Los Angeles Jonathana Quicka | Zdroj: Reuters

Tomáš Hertl se dnes s týmem San José chystá na další, v pořadí sedmnáctý zápas letošní sezony NHL. Nastoupí na ledě Floridy, kde by chtěl přidat ke svým sedmi bodům další gól nebo asistenci.

Nejen to je ale v jeho hledáčku zájmů. Občas si kromě přidávání po tréninku a přípravy na následující utkání najde čas na to sledovat, co se děje klubu, kde hokejově vyrůstal - v pražské Slavii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na svůj mateřský klub - Slavii Tomáš Hertl nezapomněl. Ve volnu sleduje hokejista San Jose i kromě extraligy i reprezentaci

„Mám tam kamarády, určitě sleduji, jak hrají nebo jak se jim daří.“ Fandil i reprezentaci při prvních přípravných duelech na turnaji Karjala ve Finsku, kam vzal trenér Vladimír Růžička vesměs stejně staré hráče, jako je Hertl, tedy ročníky 90 a mladší.

„Přečtu si, co je na internetu, jak hrál ten mladý tým, co píší kluci, co říkali trenéři, tak to sleduju.“ říká exkluzivně pro Radiožurnál zítra jednadvacetiletý Tomáš Hertl, kterého by fanoušci určitě chtěli vidět na mistrovství světa příští rok v České republice.

I když má letos na kontě méně bodů, než se čekalo, neztrácí svůj typický úsměv ve tváři. Možná mu k dobré náladě pomáhají na dálku i jiní čeští reprezentanti v NHL, kterým se naopak velice daří, což je příklad útočníka Philadelphie Flyers Jakuba Voráčka. „Určitě jsem rád, že se mu takhle daří, že je v popředí a Češi zase budou ti nejlepší.“

Hertl relaxoval před zápasem na Floridě u moře

No a když chce Tomáš Hertl hokej úplně vypustit, tak si jde pročistit hlavu někdy i do moře, což není případ jen v jeho San José. Naposledy takhle zrelaxoval před dnešním nočním utkání na Floridě.

„Dneska jsme měli volný den, bylo hezky, s klukama jsme byli u bazénu pak v moři, tak to byl hezký relaxační den,“ dodává útočník San José Tomáš Hertl.

Štěpán Pokorný, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme