Slávisté jsou dvě kola před koncem baráže mimo postupová místa. Je to na hlavu, říká Vlasák

Hokejisté Slavie se mohli posunout v baráži na postupové druhé místo. Stačilo k tomu málo. Udržet v 10. kole vedení nad Olomoucí 2:1 do konce základní hrací doby. Jenže 44 vteřin před třetí sirénou soupeř vyrovnal a slávisté museli vzít za vděk pouze dvěma body za výhru 3:2 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavii zařídil druhý bod v nájezdech s Olomoucí zkušený útočník Tomáš Vlasák

Slavii zařídil druhý bod v nájezdech s Olomoucí zkušený útočník Tomáš Vlasák | Zdroj: ČTK

„To je hokej. My ale určitě žijeme a dáme do toho všechno, abychom ty dva zápasy vyhráli,“ burcuje před zbývajícími dvěma koly baráže o účast v příštím ročníku extraligy útočník Jan Stránský.

Pokud by však Pražané nezískali druhý bod v samostatných nájezdech, byla by jejich šance na záchranu pouze v teoretické rovině.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kdo si tím neprošel, tak asi neuvěří, kroutí hlavou Tomáš Vlasák nad náročností baráže

„Věděli jsme, že si musíme dojít pro druhý bod. Naštěstí se nám to povedlo a zůstáváme ve hře. Musíme bojovat do konce. Nic jiného nám nezbývá než jet do Chomutova vyhrát,“ připomíná Tomáš Vlasák stěžejní páteční duel.

Pokud totiž Pražané dokážou zvítězit za tři body, dotáhnou se bodově na vedoucí Piráty a navíc budou mít výhodu lepších vzájemných zápasů. Když ale body ztratí, mohou se v případě předpokládaného zisku Olomouce s Českými Budějovicemi chystat na sezonu v první lize.

Zmožené slávisty tak čeká další náročný souboj. „Je mi čtyřicet, mám něco za sebou, ale takhle psychicky těžké play-off prostě není. Je na krev, jenže když vypadnete, nic se neděje. Baráž, ta je hodně na hlavu. Kdo si jí neprošel, tak asi neuvěří,“ srovnával vyřazovací boje Tomáš Vlasák.

Petr Kadeřábek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme