Sledge hokejisté si šampionát užívají, srandu si dělají ze sebe i z ostatních

O hendikepovaných si možná veřejnost myslí, že nemají smysl pro humor. Omyl. Mají ho větší, než řada jiných sportovců nebo stoprocentně zdravých jedinců. Jsou navíc otevření a nestěžují si na osud.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští sledge hokejisté po porážce s Norskem ve druhém utkání na MS zdolali Japonsko

Čeští sledge hokejisté po porážce s Norskem ve druhém utkání na MS zdolali Japonsko | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Akci, jako je právě mistrovství světa ve Spojených státech, se proto sledge hokejisté snaží užít.

Gólman Jan Matoušek a kapitán Zdeněk Šafránek například při skořápkách. Na tom by nebylo nic neobvyklého. Kdyby kulička na hru nebyla uschována pod jedním z trojice průhledných kelímků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sledge hokejisté si šampionát v americkém Buffalu užívají, srandu si dělají ze sebe i z ostatních

Nejprve při tradiční hře vyzývá Zdeněk Šafránek svého parťáka na hru bez peněz. Po jednom vítěztvá sázejícího už se hraje naostro, o peníze.

„Zkusíme kuličku, to mě mrzí, brácho. U mě jako dobrý,“ poznamenal poražený ve skořápkách Jan Matoušek.

On sám se pak stal hrdinou videa z kabiny, ve které m se sledge hokejisté chystají na trénink. Před ním kontrolují docházku. Jak? Do vozíku kustoda Petra Stránského odevzdávají protézy.

 

Jsou věci, které vyniknou především díky obrazu. Jak ladí formu čeští sledge hokejisté na Kanadu? Hrají ve 23.30 v Buffalu. Podívat se můžete sami...

Posted by S mikrofonem za sportem on 29. duben 2015

Jako poslední byl v ukázce slyšet trenér Jiří Bříza, což dokumentuje, že na stejnou vlnu je s mužstvem naladěn také realizační tým. Včetně fyzioterapeutky Mileny Švendové. U mužstva působí tři roky. Mezi sledge hokejisty zapadla. Sama je navíc pod řadou žertíků podepsána.

„Vymyslet se dá spoustu věcí. Třeba se jim nečekaně zavážou tkaničky u bot, zaváže se jim nohavice u tepláků, něco se schová, prostě cokoliv,“ usmívá se Milena Švendová. A odezvy? Jak sledge hokejisté reagují?

„Doufám, že dobře. Občas dostanu černý puntík, ale to k tomu patří,“ říká smířlivě Milena Švendová.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme