Sledovali jsme ONLINE: Bez gólu a bez medaile, hokejisté podlehli USA 0:3

Hokejová reprezentace zakončila domácí mistrovství světa bez cenného kovu. V zápase o bronz Češi prohráli s výběrem Spojených států 0:3 a skončili, stejně jako na loňském šampionátu, čtvrtí. V rozhodujících zápasech nedokázali vstřelit jediný gól.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavelec v zápase proti Američanům třikrát inkasoval

Pavelec v zápase proti Američanům třikrát inkasoval | Zdroj: Reuters

První třetinu ovlivnily velké chyby české obrany. Skóre otevřel po sedmi minutách Nick Bonino dorážkou do prázdné branky poté, co Pavelec dvakrát vychytal Nelsona. Podruhé český brankář kapituloval 2 minuty před koncem úvodní části hry z hole osamoceného Trevora Lewise.

Tlak behěm druhé dvacetiminutovky Češi nevyužili. Jan Kolář pálil pouze do břevna, Erata s Jágrem zase vychytal skvělý brankář USA Hellebuyck.

Národní tým nevyužil ani čtyřminutovou přesilovku a těsně po vlastním oslabení inkasoval potřetí. 44. sekund před přestávkou propálil českého brankáře Charlie Coyle.

STREAM a ONLINE: Kanaďané míří za titulem, nad Ruskem vedou už 4:0

Číst článek

Závěrečná část českého vystoupení na domácím MS gól nepřinesla. Češi marně dobývali americkou branku, ale nedokázali se prosadit přes účinnou obranu středního pásma.

Po prohře 0:3 tak podruhé za sebou skončila česká reprezentace čtvrtá a z bronzu se raduje mladý americký tým, který doplnili i hráči z univerzitních celků. Během zápasů o medaile české mužstvo nevstřelilo jediný gól.

Mistrovství světa v hokeji v Praze:
O 3. místo:
ČR - USA 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Bonino (Nelson, Coyle), 19. Lewis (Eichel), 40. Coyle (Bonino). Rozhodčí: Rönn (Fin.), Vinneborg - Dahmén (oba Švéd.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 15 007.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme