Sledovali jsme ONLINE: Češi budou hrát o medaile! Ve čtvrtfinále porazili Finsko 5:3

Čeští hokejisté budou hrát na domácím mistrovství světa o medaile. Před vyprodanou O2 arenou porazili svěřenci kouče Vladimíra Růžičky ve čtvrtfinále Finsko 5:3 a o postup do finále si zahrají s hvězdným týmem Kanady. Duel rozhodl svým druhým gólem v 56. minutě Jaromír Jágr. Dvakrát se mezi střelce zapsal i Jan Kovář.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr sbírá gratulace od svých spoluhráčů

Jaromír Jágr sbírá gratulace od svých spoluhráčů | Foto: Český rozhlas

Vyprodanou O2 arenu mohl zmrazit už po třech minutách Kemppainen, z ideální pozice ale Pavelcovu branku minul. Český tým vstoupil do utkání hodně aktivně a odměna přišla v 9. minutě. Erat našel Kováře, který zaskočil gólmana Rinneho střelou mezi betony.

Český útočník mohl přidat druhý gól v 16. minutě, ovšem při přečíslení s Vondrkou se z dobré pozice k zakončení nedostal.

OBRAZEM: Čeští hokejisté klíčový duel na MS zvládli, Jágr hrdinou

Číst článek

Finové se k soustavnějšímu tlaku dostali až v závěru třetiny a třetí střelou dokázali vyrovnat. Zablokovaná střela Kontioly se odrazila k Ruutuovi, který se rychle zorientoval a trefil odkrytou Pavelcovu branku.

Také do druhého dějství naskočili svěřenci kouče Růžičky útočně naladěni, ale ve 24. minutě se znovu prosadil soupeř. Tečovanou střelu Lepistöho protlačil pod ležícím Pavelcem do branky s velkou dávkou štěstí Jokinen.

Český výběr ale stihl ještě do konce třetiny skóre otočit díky přesilovým hrám. V 34. minutě se střela Voráčka odrazila k Jágrovi, který bekhendem poslal puk přes beton Rinneho do sítě. Uběhly dvě minuty a při čtyř proti třem poslal puk do odkryté finské branky druhou trefou v utkání Kovář.

Třetí třetina nabídla vyrovnanou bitvu. Finům se podařilo ve 45. minutě znovu vyrovnat, když si Barkov počkal na přihrávku Jokinena a okamžitou střelou pokořil Pavelce. Rozhodující okamžik přišel o jedenáct minut později a klíčovou roli v něm sehrál veterán Jágr.

Semifinále MS si zahrají týmy Kanady, Spojených států i Ruska

Číst článek

Třiačtyřicetiletý útočník si zpoza branky nabruslil před Rinneho, kterého prostřelil střelou mezi betony. Při hře bez brankáře podržel proti Lindellově český tým Pavelec a vzápětí přidal pátou uklidňující branku trefou do prázdné finské branky Sobotka.

Jan Kovář (vlevo) slaví s Martinem Eratem a Jakubem Nakládalem gól ve čtvrtfinálovém utkání proti Finsku | Foto: Český rozhlas

Mistrovství světa v hokeji - čtvrtfinále:
ČR - Finsko 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Jan Kovář (Erat, Klepiš), 34. Jágr (Voráček, Jan Kovář), 36. Jan Kovář (Jágr, Voráček), 55. Jágr, 60. Sobotka - 18. T. Ruutu (Kontiola, Lepistö), 24. J. Jokinen (Lepistö, Donskoi), 45. Barkov (J. Jokinen). Rozhodčí: Olenin, Gofman - Lazarev (všichni Rus.), McIntyre (USA). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 17.383 (vyprodáno).

Sestavy:
ČR: Pavelec - Jordán, Hejda, Nakládal, Kolář, Němec, Čáslava, Krejčík - Voráček, Sobotka, Klepiš - Jágr, Novotný, Červenka - Erat, Jan Kovář, Vondrka - Simon, Koukal, Zaťovič. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Finsko: Rinne - Lepistö, Hietanen, Lindell, Salmela, Ohtamaa, Jaakola, Jokipakka, Mäntylä - Louhivaara, Kontiola, T. Ruutu - Barkov, J. Jokinen, Donskoi - Pihlström, Immonen, Komarov - Aaltonen, Kemppainen, Pesonen. Trenér: Kari Jalonen.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme