Sledovali jsme ONLINE: Hokejisté ovládli skupinu a ve čtvrtfinále se utkají s USA

Tři body z dramatického zápasu proti Švýcarsku zajistily českému týmu vítězství ve skupině A. Ve čtvrtfinále se svěřenci Vladimíra Vůjtka ve čtvrtek odpoledne se utkají s výběrem USA. Poslední zápas skupiny vyhrál národní tým 5:4, když v posledních sekundách ubránil těsný náskok před loučícím se soupeřem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarský brankář Reto Berra inkasuje gól od Lukáše Kašpara v trestném střílení

Švýcarský brankář Reto Berra inkasuje gól od Lukáše Kašpara v trestném střílení | Zdroj: ČTK

Úvod posledního zápasu Čechům vyšel a dlouho drželi Švýcary před vlastním brankářem. Jenže zakončovali nepřesně a soupeři využili hned první chyby. Špatného střídání využil Hollenstein, který po samostatném úniku prostřelil Pavla Francouze.

Tým Vladimíra Vůjtka se znovu dostal do tlaku v přesilovce a přesně tři minuty před první sirénou vyrovnal Michal Birner tečí Kempného střely od modré čáry.

Druhou třetinu začal svým rychlým únikem Švýcar Andrighetto, který ujel českým obráncům, ale trefil pouze tyč. Na druhé straně unikl Lukáš Kašpar a byl zastaven pouze za cenu faulu a trestného střílení. Nájezdy český útočník umí, proměnil už své třetí na MS a zajistil českému týmu vedení.

Třetí část hry byla gólově nejbohatší. Střela Martina Zaťoviče na 3:1 odstartovala bezhlavé švýcarské útočení, soupeři totiž pro postup do čtvrtfinále museli zvítězit v základní hrací době. Na jednobrankový rozdíl snížil v přesilovce Moser, jenže 10 minut před koncem zvýšil ranou z mohutného nápřahu Tomáš Zohorna.

Závěr jsme si zbytečně zkomplikovali, poučil se střelec vítězného gólu Jordán

Číst článek

6 minut před koncem zkusili v bílém hrající Švýcaři power play, ale do branky jim zapadlo vyhození Michala Jordána. Branka na 5:2 se ukázala jako vítězná. Ve zbývajícím čase totiž snížili Schneeberger a Andrighetto. Vítězství 5:4 si ale tým Vladimíra Vůjtka v den koučových 69. narozenin vzít nenechal.

O čtvrtfinálovém soupeři českého týmu se rozhodlo v Petrohradě. Pokud chtěli Slováci do čtvrtfinále, museli porazit výběr USA v základní hrací době, podařilo se jim to ale až v prodloužení. Proti českému týmu tak půjdou právě Američané. Zápas má úvodní buly naplánované na čtvrtek v 15 hodin a 15 minut českého času.

Vladimír Vůjtek (vlevo) přijímá gratulace k vítězství i 69. narozeninám | Foto: ČTK

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme