Sledovali jsme ONLINE: Hokejisté poprvé na MS prohráli, Dánsku podlehli po nájezdech

Čeští hokejisté si zkomplikovali cestu za vítězství ve skupině A na MS v Rusku. Ve svém šestém vystoupení poprvé prohráli, když podlehli Dánsku 1:2 po samostatných nájezdech. O konečném pořadí ve skupině rozhodne úterní zápas s Švýcarskem.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas Česko - Dánsko skončil i po 65 minutách 1:1

Zápas Česko - Dánsko skončil i po 65 minutách 1:1 | Zdroj: Reuters

V první třetině Češi museli dobývat dánskou obranu. Velké šance si vytvořila první formace, jenže Červenka při zakončení do odkryté branky trefil pouze hokejku obránce. Plekancovi zase nastavil lapačku brankář Dahm. Velkou dánskou šanci po Jordánově chybě v rozehrávce zase chytil Furch.

Smůlu českého týmu ukončil Tomáš Plekanec, který po 4 minutách druhé třetiny. Červenka sice trefil tyč, jenže puk se odrazil přímo k českému kapitánovi, který otevřel skóre.

Téměř okamžitě po vhazování napálil brankovou konstrukci i Birner, jenže pak se museli Češi rychle přeorientovat na obranu. Dánsko mělo téměř dvouminutovou přesilovku pěti proti třem, jenže bránící trojice skvěle pracovaly a výbornými zákroky pomohl i brankář Dominik Furch.

Neprůstřelnost českého brankáře trvala dva zápasy a dvě třetiny. Na začátku té třetí využil přesilovku Morten Madsen a vyrovnal. Nerozhodný stav 1:1 vydržel až do konce 60. minuty, největší šanci rozhodnout měl Lukáš Kašpar, ale gólmana Dahma neprostřelil.

Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých si Dánové věří. Český tým v nich porazili před dvěma lety v Minsku i dnes. Dominika Furcha překonali všichni tři soupeři, kdežto Michal Řepík trefil pouze břevno. Česko tak podlehlo Dánsku 1:2 a zkomplikovalo si situaci ve skupině.

Svěřenci Vladimíra Vůjtka sice stále vedou, ale dostihnout je mohou Rusové a útočit bude také Švédsko. To ale porazilo Švýcarsko až po nájezdech, takže k setrvání v Moskvě stačí z úterního zápasu bod.

V souběžně hraném utkání v Petrohradě Němci porazili USA 3:2 a dostali se na třetí místo skupiny B.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku:
Skupina A - Moskva:
ČR - Dánsko 1:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0) po prodloužení
Branky a nahrávky 25. Plekanec (Červenka) - 44. Madsen (Storm, Nicklas Jensen). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Rantala (Fin.) - Chartrand-Piche (Kan.), Pihlblad (Švéd.).

Skupina B - Petrohrad:
Německo - USA 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Hager (Schütz, Boyle), 14. Ehrhoff (Schütz, Hager), 60. Holzer (M. Goc) - 11. McCabe (Compher, Murphy), 21. Matthews (Nelson). Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Wehrli - Fluri (oba Švýc.), Malmqvist (Švéd.). Vyloučení: 7:3. Využití: 1:1. Diváci: 4798.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme