Sledovali jsme ONLINE: Litvínov i ve druhém utkání vyhrál, tentokrát porazil Třinec 3:2

Hokejisté Litvínova vyhráli i druhé finálové utkání na ledě Třince a ve finálové sérii vedou 2:0 na zápasy. Skóre zápasu otevřel už ve 4. minutě Petružálek, ale v závěru druhé třetiny vyrovnal Galvas. Ve třetí třetině využil Litvínov dvě přesilové hry a Oceláři už stačili pouze korigovat brankou Polanského.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K vítězství musí třinečtí útočníci najít recept na pozornou obranu Litvínova a brankáře Francouze

K vítězství musí třinečtí útočníci najít recept na pozornou obranu Litvínova a brankáře Francouze | Zdroj: ČTK

Úvodní branka padla už ve 4. minutě zápasu a hostující mužstvo se dostalo do pohody. Naopak na třineckých hokejistech byla patrná nervozita, nedařila se jim kombinace a přihrávky často nenacházely adresáty.

Nepomohla jim ani první přesilová hra při vyloučení Hübla, kdy si nevytvořili ani jednu gólovou šanci. Na druhé straně se Třinec bez problémů ubránil při první početní výhodě Litvínova.

Největší šanci na vyrovnání měli Oceláři v závěru první dvacetiminutovky, ale bezchybný Francouz vychytal Plíhala a při vyloučení Lukeše odolala litvínovská obrana při závarech v brankovišti po dvou střelách Hrni.

Ve druhé třetině domácí hodně přidali, vytvořili si chvílemi až drtivý tlak a Litvínov držel ve hře vynikající brankář Francouz.

Ani ten ale nakonec neodolal. Ve 39. minutě se dostal v útočném pásmu ke kotouči Orsava, jeho pokus ještě Francouz vyrazil, na dorážku důrazného Galvase už byl ležícího litvínovský gólman krátký.

Ve třetí třetině se do hlavní role pasoval třinecký útočník Ružička. Dvakrát se nechal zbytečně vyloučit a Litvínov obě přesilové hry využil. Nejdříve se prosadil Hanzl a ve druhé početní výhodě zvýšil na 3:1 Hübl.

Oceláři ještě zmobilizovali síly, a když seděl na trestné lavici Gula vstřelil kontaktní gól Polanský. V závěru zkusili domácí i power play, ale na vyrovnávací branku to nestačilo. Litvínov tak vyhrál v Třinci i druhé utkání a ve finálové sérii vede 2:0.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 39. Galvas (Orsava), 55. Polanský (Klesla, Roth) - 4. Petružálek (R. Hanzl), 46. R. Hanzl (Trávníček, F. Pavlík), 48. Hübl (Lukeš). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 0:2.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera - Dravecký, Klepiš, Ružička - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, Plíhal, Orsava - Ciencala, Matuš, Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Gula, T. Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - M. Hořava ml., Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme