Sledovali jsme ONLINE: Litvínov otočil druhé semifinále. Kometu porazil 2:1

Hokejisté Vervy Litvínov vedou v semifinálové sérii nad Kometou Brno už 2:0. Druhý zápas otočili až ve třetí třetině a udrželi domácí neporazitelnost, kterou natahují od začátku roku. Brněnským nepomohl gól Čermáka ani skvělé zákroky brankáře Marka Čiliaka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Jánský hlídkuje před Markem Čiliakem. Z výhry se nakonec radoval černožlutý útočník

Peter Jánský hlídkuje před Markem Čiliakem. Z výhry se nakonec radoval černožlutý útočník | Zdroj: ČTK

Kometa vystartovala do druhého zápasu se změněnou taktikou a první třetina zápasu byla velkou bitvou o střední pásmo. Domácí se během ní nedokázali prosadit do zakončení. Největší šance Komety, únik Buriana a střelu Čermáka, zase zlikvidoval spolehlivý Pavel Francouz.

Na začátku druhé třetiny byla Kometa odměněna za svou aktivitu. Kapitán Brna Leoš Čermák prokázal šikovné ruce z těžkého úhlu procedil puk přes Francouze do branky. Domácí se snažili vyrovnat, ale v cestě jim stál gólman Čiliak. Největší šanci zlikvidoval ve 38. minutě Pirošovi.

Ve třetí třetině už brankář Komety čisté konto udržet nedokázal. Ve 46. minutě dorazil za jeho záda vlastní střelu František Lukeš. O tři minuty později našel Hanzl přesnou přihrávkou Petružálka, který průběh utkání otočil.

Litvínov udržel domácí neporazitelnost, porazil Kometu 2:1 a do Brna k dalším zápasům si poveze vedení v sérii 2:0.

Baráž o extraligu vede Slavia, druhé kolo rozhodovaly samostatné nájezdy

Číst článek

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 46. Lukeš, 49. Petružálek (R. Hanzl, T. Pavelka) - 22. L. Čermák (Vondráček, J. Káňa II). Rozhodčí: Šindler, Šír - Hlavatý, Jelínek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 5811. Stav série: 2:0.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme