Sledovali jsme ONLINE: Litvínov vyhrál nad Brnem v prodloužení a je ve finále extraligy

Hokejisté Litvínova vyhráli v 5. utkání semifinálové série nad Kometou Brno 3:2 po prodloužení, celou sérii ovládli 4:1 na zápasy a postoupili do finále extraligy. Rozhodující branku vstřelil v 687. minutě Jánský, když bez přípravy prostřelil Čiliaka, ale chvíli před ním zklamal v obrovské šanci brněnský Ton.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Litvínova se radují z postupu do finále extraligy

Hokejisté Litvínova se radují z postupu do finále extraligy | Zdroj: ČTK

Brno překvapilo Litvínov velice aktivním začátkem. Hned v první minutě mohl po akci Tona otevřít skóre Čermák, ale brankář Francouz byl na místě.

Při dalším útoku Komety si vyměnil puk Ton s Káňou a prvně jmenovaný trefil pouze betony domácího brankáře. Při další šanci už se hráči Brna radovali po brance Honejska.

Vyprodané hlediště na Stadionu Ivana Hlinky si asi představovalo lepší vstup Livínova do utkání, ale i v dalších minutách muselo přihlížet spíš trápení svých oblíbenců.

Verva promarnila dvě přesilové hry, nedokázala se prosadit ani při dvacet vteřin trvající dvojnásobné početní výhodě. Na druhou stranu ani Brno už nebylo tak nebezpečné jako na začátku zápasu.

K vyrovnání měli domácí nejblíže na konci první dvacetiminutovky, ale Čiliak dvakrát vychytal Ručinského.

Do druhé třetiny vstoupil mnohem lépe Litvínov a hned v první minutě po přihrávce Ručinského vyrovnal Hanzl.

Kometa odpověděla ve 28. minutě, když na trestné lavici seděl obránce Sklenička. Kempný dostal přihrávku zpoza branky a tvrdou střelou propálil Francouze.

Radost hostujícího týmu ale trvala pouze 23 vteřin. Po další přihrávce Ručinského se opět prosadil Hanzl a bylo znovu vyrovnáno.

Do vedení se mohli dostat domácí při dvojnásobné početní výhodě, která trvala celou minutu, ale vůbec se jim nepodařilo usadit v útočném pásmu a přesilovku promrhali.

Ve třetí třetině nechtěl nikdo udělat zbytečnou chybu a oba týmy se soustředily především na precizní defenzivu. Aktivnější byli ale přeci jenom domácí a v poslední minutě mohli strhnout vítězství na svoji stranu.

Při přesilové hře čtyři na tři připravil ideální palebnou pozici Ručinský pro Petružálka, ale tomu v rozhodující chvíli puk přeskočil hokejku a šanci promarnil.

Prodloužení rozhodl domácí útočník Jánský, který v 68. minutě prostřelil bez přípravy Čiliaka. Před tím ale měl rozhodnutí na hokejce brněnský kanonýr Ton, kterého vychytal ve stoprocentní šanci Ručinský. Nejzkušenější útočník domácích zaskakoval v brankovišti za už překonaného Francouze.

Semifinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. R. Hanzl (Ručinský, Petružálek), 28. R. Hanzl (Ručinský), 68. Jánský (Lukeš) - 4. Honejsek (J. Hruška), 28. Kempný (J. Hruška, H. Zohorna). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 5811 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:1.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Gula, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Kováčik, Hanzlík, Hájek, Malec - Ton, L. Čermák, J. Káňa II - Honejsek, H. Zohorna, J. Hruška - P. Mrázek, V. Němec, Dočekal - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme