Sledovali jsme ONLINE: Sparta porazila Třinec 4:1 a snížila stav série

Díky dvěma dvougólovým střelcům, Jaroslavu Hlinkovi a Robertu Saboličovi, porazili hokejisté Sparty ve třetím zápase semifinálové série play-off 4:1 a snížila stav série na 1:2. Domácím se proti Třinci v Holešovicích daří, na vlastním ledě ho porazili posedmé v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spartu dostal v první třetině do vedení Jaroslav Hlinka

Spartu dostal v první třetině do vedení Jaroslav Hlinka | Zdroj: ČTK

„Skvěle se nám hrálo před touhle kulisou. Přišlo 10 tisíc lidí a hnali nás dopředu. Každá chyba vždycky rozhoduje. Ty chyby, které jsme udělali v Třinci, soupeře potrestal, a naopak,“ zhodnotil zápas kapitán Sparty Tomáš Rolinek.

Čekání na chybu v holešovické hale skončilo až na konci 17. minuty. Třinecký Erik Hrňa ztratil puk nedaleko od vlastní branky, Juraj Mikuš následně přihrál Jaroslavu Hlinkovi, který získal Spartě vedení 1:0.

Ve druhé dvacetiminutovce oba týmy přitvrdily svou hru. Po devíti minutách měl Třinec výhodu přesilové hry, ale Klepiš fatálně chyboval při rozehrávce a Robert Sabolič zvýšil vedení Sparty na 2:0.

Oceláři ale dvě minuty před koncem druhé části hry ukázali velké sebevědomí. Přesilovou hru čtyř proti třem si vylepšili odvoláním brankáře a power-play v nezvyklou dobu se jim vyplatila. Jakub Klepiš snížil na 2:1 pro Pražany.

Odvážná taktika pomohla Třinci ke gólu, nikoli k vyrovnání. V závěrečné třetině se totiž oba střelci Sparty, Jaroslav Hlinka a do prázdné branky Robert Sabolič, prosadili podruhé a rozhodli o vítězství holešovického týmu 4:1. Sparta tak snížila stav série na 1:2.

Spartě se proti Třinci doma daří. V Holešovicích ho porazila posedmé za sebou a sérii může natáhnout zítra, kdy se ve stejné hale hraje čtvrtý semifinálový zápas.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. J. Hlinka (J. Mikuš), 30. Sabolič, 58. J. Hlinka (Pilař), 60. Sabolič (Rolinek) - 38. Klepiš (Ružička). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 12:14, navíc Buchtele (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 10.281. Stav série: 1:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme