Sledovali jsme ONLINE: Třinec vyhrál v Litvínově 1:0 a snížil stav finálové série

Třinečtí hokejisté oživili své naděje ve finálové sérii play-off s Litvínovem. Na ledě Vervy vyhráli Oceláři 1:0 gólem Štefana Ružičky ze šesté minuty a v sérii hrané na čtyři vítězství snížili na 1:2 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecké Oceláře poslal v Litvínově do vedení v první třetině Štefan Růžička

Třinecké Oceláře poslal v Litvínově do vedení v první třetině Štefan Růžička | Zdroj: ČTK

Třinec byl před vyprodanou litvínovskou halou od úvodních minut aktivnějším týmem. A po šesti minutách přinesla aktivita své ovoce. Štefan Ružička po přihrávce Draveckého procedil puk za záda gólmana Francouze.

Ve 12. minutě mohlo být vyrovnáno, ale Lukešova střela z mezikruží skončila těsně vedle. Dvě minuty před koncem úvodní třetiny se řítil Hrňa sám na Francouze, ale litvínovský gólman střelu hostujícího kanonýrka zlikvidoval a následná dorážka skončila na horní tyčce.

Branková konstrukce se rozezvučela i po střele domácího Pavelky. Na opačné straně přišel další minisouboj kanonýra Hrni s Francouzem, i tentokrát si však mohl radost z dílčího úspěchu vychutnat litvínovský gólman.

Ve 36. minutě se zase zaskvěl Hamerlík. Gólman Ocelářů vychytal Hanzla i Petružálka, který zakončoval zblízka.

V závěrečné dvacetiminutovce si Třinec hlídal hubené vedení. V 51. minutě navíc mohli Oceláři přidat druhý uklidňující gól. Orsava se chopil sraženého puku, ale ležící Francouz udržel naděje Severočechů. Ti sáhli dvě minuty před koncem ke hře bez brankáře.

Při power play ale domácí na vyrovnání nedosáhli, Lukeš naopak na poslední chvíli zachránil prázdnou branku.

Čtvrtý duel je na programu ve čtvrtek, hrát se bude opět v Litvínově od 17.20.

Finále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 6. Ružička (Dravecký, Linhart). Rozhodčí: Šír, Hradil - Blümel, Bláha. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 6011 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Gula, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - M. Hořava ml., Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Třinec: Hamerlík - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera, Nosek - Dravecký, Klepiš, Ružička - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, Plíhal, Orsava - Ciencala, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme