Šlégr a další bývalí reprezentanti si vyzkoušeli sledge hokej. Dřina, shodli se

Čeští sledge hokejisté se chystají na dubnové mistrovství světa v americkém Buffalu. Dnes dopoledne si vyzkoušeli, mnozí z nich vůbec poprvé, led pražské O2 areny. K prezentaci tohoto sportovního odvětví si pozvali šestici extraligových hokejistů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Šlégr na sledgehokejových saních

Jiří Šlégr na sledgehokejových saních | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Do saní se nebáli usednout Dušan Salfický, Marek Černošek, František Ptáček, Jiří Šlégr, Jaroslav Bednář a také Tomáš Vlasák.

„Zajímavé, mám problémy se na saních vůbec udržet. Koukal jsem se na paralympiádu a teď teda poznávám, jak je to těžké,“ svěřil se hokejový mistr světa Tomáš Vlasák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se hokejovým hvězdám dařilo mezi sledge hokejisty, sledoval Pavel Petr

Společně s dalšími pozorně poslouchal pokyny reprezentačního trenéra sledge hokejistů Jiřího Břízy, jehož svěřenci skutečně museli v tréninku s hokejisty ubrat. I tak slávista Jaroslav Bednář sotva popadal dech.

„Tomáš Vlasák je na tom ještě dobře. Já se nemůžu ani podrbat,“ říkal.

Líp na tom nebyl ani obránce brněnské Komety František Ptáček. „Začátek byl strašně těžký. Ke konci jsem to už začal chápat. Pár tréninků by to spravilo. Nevypadal bych tak blbě jako dneska,“ líčil.

Největší problém měl prakticky se vším. „Bruslení, koordinace i hra s pukem mi dělaly problémy. Používat ruce k bruslení a ještě se starat o puk, bylo to těžké,“ vysvětloval.

I olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr měl na adresu sledge hokejistů jen slova chvály.

„Nikdo z nás by samozřejmě nechtěl skončit u tohoto sportu, ale klobouk dolů před těmi, kterým osud nepřál a sledge hokeji se věnují. Je neskutečné, jak si umí jít do těla, otočit se během sekundy,“ uznale přikyvoval Jiří Šlégr.

Bednář si dobíral sparťany

Pořádně zabrat dostal pak gólman Dušan Salfický. „Dřina, ruce bolí. Všechno je třeba utahat rukama. Bolí mě zápěstí, klouby mám omlácené. Zapotil jsem se, Jeden takový trénink by mi dal za tři hokejové,“ přiznal.

Sledge hokejisté zamířili z O2 areny za další přípravou do Litoměřic, kam se vydal i Zdeněk Krupička. Jako sparťan si při modelovém utkání nejvíc rozuměl se slávistou Jaroslavem Bednářem.

„Říkal, že jsem napůl slávista, protože jsem mu přihrál na gól. Já mu oponoval, že sparťan, který přihrává slávistovi, to není možné. On ale tvrdil, že jsem slávista a ani o tom nevím. Tak jsem mu opáčil, že podepíšeme smlouvu a příští roku bude hrát za Spartu sledge hokej,“ usmíval se Zdeněk Krupička.

Na saních Tomáš Vlasák a František Ptáček | Foto: Pavel Petr

Gólmani v akci | Foto: Pavel Petr

Trenér Jiří Bříza a Jiří Šlégr | Foto: Pavel Petr

Michal Vápenka radí Jaroslavu Bednářovi | Foto: Pavel Petr

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme