Slyšel jsem lidi objednávat párek a pivo, vzpomíná Kovář na atmosféru v Gjoviku

Hokejová reprezentace už je v Lillehammeru a chystá se na 2 zápasy proti Norsku. Právě tam odstartoval brankář Jakub Kovář svoji kariéru v národním dresu. V Gjoviku se mu tehdy dařilo, ale moc lidí jeho výkon v tamní hale vytesané do skály nevidělo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soči 2014, utkání Česko - Švédsko. Na snímku český brankář Jakub Kovář při obdržené brance

Soči 2014, utkání Česko - Švédsko. Na snímku český brankář Jakub Kovář při obdržené brance | Zdroj: Reuters

„Slyšel jsem, jak si lidi objednávají párek a pivo (smích). Opravdu jsem v životě nezažil tak prázdnou halu jako tehdy při přátelících v té jeskyni. Třeba i samotným občanům Gjoviku se ten zimák špatně hledá, když je tak schovaný ve skalách,“ směje se Jakub Kovář čtyři roky starému zážitku.

Že by fanoušci v Lillehammeru halu nenašli, to nehrozí, je v olympijském středisku nedaleko od centra města, má sice kapacitu jen přes tři tisíce diváků, ale žádná jeskyně to rozhodně není. Po sezoně strávené v KHL je destinace jako Norsko pro Kováře příjemná změna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když chytal Jakub Kovář poprvé za reprezentaci, bylo v hale v Gjoviku tak málo lidí, že slyšel, jak si fanoušci objednávají u bufetu párek

„Když jste celý rok v Rusku, pak letíte na olympiádu do Soči a na mistrovství světa do Běloruska, tak zimy máte plné zuby. Loni jsem byl s nároďákem na pěti turnajích a tři se hrály v Rusku, bylo to trochu na hlavu,“ těší Jakuba Kováře drobná změna v podobě skandinávského soupeře.

Největší opory, jako jsou Novotný nebo Sobotka, trenér Růžička na sever Evropy nevzal, i tak má k dispozici široký kádr a šanci dostane 9 obránců a 13 útočníků.

Reprezentace tři týdny jen trénovala, některým může chybět zápasový rytmus, Kovář mezi ně ale nepatří. Asi i proto, že v sezoně KHL nevynechal jediný zápas.

„Je fajn odpočinout si po sezoně od tlaku, chvíli jenom trénovat a užívat si hokej bez stresu. Teď už to samozřejmě začne, ale začne utíkat i rychleji čas, což je fajn,“ říká 26letý brankář

V někdejším olympijském městě se úvodní dvojzápas Euro Hockey Challenge hraje v pátek od 19 hodin a informovat vás budeme v reportážních vstupech.

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme