Smolař Hertl třikrát trefil tyč. Žralokům ani druhé finále nevyšlo, v Pittsburghu prohráli v prodloužení

Hokejisté San Jose se z Pittsburghu vracejí se dvěma porážkami. Druhé finále play-off zámořské NHL ztratili až v prodloužení, Tučňákům v noci podlehli 1:2. Český útočník Tomáš Hertl se tentokrát střelecky neprosadil, třikrát ho zastavila branková konstrukce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Pittsburghu Matt Murray pustil za svá záda ve druhém finále jediný puk

Brankář Pittsburghu Matt Murray pustil za svá záda ve druhém finále jediný puk | Zdroj: Reuters

Sharks se dvěma Čechy v sestavě Romanem Polákem a Tomášem Hertlem museli stejně jako v úvodním střetnutí dotahovat.

Pittsburgh v deváté minutě poslal do vedení nejproduktivnější hráč Penguins v letošním play-off Phil Kessel.

Hosté v obranném pásmu zariskovali a ztratili kotouč, který si Kessel šikovně vyměnil s Nickem Boninem a poslal jej do odkryté klece.

Žralokům se ale podobně jako v úterý podařilo ve druhé části vyrovnat dělovkou Justina Brauna od mantinelu, jež se otřela o tyč.

Branková konstrukce za zády gólmana Matta Murrayho naopak vůbec nepomohla Hertlovi, který ji orazítkoval celkem třikrát a oproti úvodnímu duelu se neprosadil.

Pittsburgh tentokrát nedokázal zlomit utkání ve třetí třetině, ale rozhodl po dvou a půl minutách prodloužení. Vítězný gól vstřelil Conor Sheary.

Penguins vedou finálovou sérii play-off NHL 2:0 na zápasy. Třetí souboj je na programu v neděli ve 2 hodiny ráno středoevropského letního času na ledě San Jose.


Finále play off NHL - 2. zápas:

Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Kessel (Bonino, Hagelin), 63. Sheary (Letang, Crosby) - 56. Braun (Couture, J. Ward). Rozhodčí: McCauley, Sutherland - Racicot, Murphy. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Střely na branku: 30:22. Diváci: 18 655. Stav série: 2:0. Hvězdy zápasu: 1. Sheary, 2. Kessel (oba Pittsburgh), 3. Braun (San Jose).

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme