Sparta hokejovou Ligu mistrů nevyhrála, Frölundě podlehla v prodloužení

Hokejisté Sparty na svůj premiérový titul v Lize mistrů nedosáhli. Ve švédském Göteborgu podlehli obhájcům titulu Frölundě 3:4 v prodloužení. Pražský tým podporovaný čtyřmi stovkami fanoušků přitom nad favoritem v první třetině dvakrát vedl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězný gól zápasu, Casey Wellman překonává Tomáše Pöpperleho

Vítězný gól zápasu, Casey Wellman překonává Tomáše Pöpperleho | Zdroj: ČTK

„Řekl bych, že kromě druhé třetiny, kdy nás domácí tým dostával pod tlak, jsme odehráli dobré utkání. Strašně mě mrzí závěr třetí třetiny, kdy jsme opravdu hodně tlačili. Byli jsme lepší než Frölunda, ale to musíme vyjádřit brankově a to se nám nepovedlo,“ litoval po zápase trenér Sparty Josef Jandač.

60 minut základní hrací doby nerozhodlo. Sparta měla skvělý nástup do zápasu, už ve třetí minutě se do velkého tlaku dostal čtvrtý útok Pražanů a dorážkou otevřel skóre Lukáš Cingel, Švédové ale brzy vyrovnali. První domácí přesilovou hru využil po dvanácti vteřinách Casey Wallman.

První třetinu ovlivnilo vyloučení Miroslava Formana na pět minut a do konce zápasu. Jenže v dlouhém oslabení ujeli Hlinka s Vránou a Petr Vrána, který vyřešil problémy s tříslem, opět poslal v bílém hrající Spartu do vedení. Během té samé přesilové hry ale opět vyrovnal Joel Lundqvist.

Druhá třetina byla jasně ve švédské režii. Obhájci titulu přestříleli Spartu 16:4, ujala se ale pouze jedna rána, skrz Pöpperleho puk protlačil znovu Američan Wallman, jenže třetí část probíhala zrcadlově obráceně. Převahu Sparty 16:3 na střely využili Švrček s Klimkem, který chytře nastavil hokejku střílené přihrávce a vyrovnal na 3:3.

I přes obrovské šance na obou stranách v závěru základní hrací doby se nerozhodlo a finále Ligy mistrů šlo do prodloužení. Ve třech na obou stranách se ale hrálo necelé dvě minuty. Frölunda šla okamžitě do tlaku a bránící sparťané bez možnost střídat těžko tahali nohy. Sparťanské naděje ukončil Nicklas Lasu a zařídil týmu z Göteborgu obhajobu titulu.

Frölunda HC - HC Sparta Praha 4:3 v prodloužení (2:2, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Wellman (Sundström, Tömmernes), 13. J. Lundqvist (Tömmernes, Olofsson), 28. Wellman (Olofsson, Donovan), 62. Lasu (Rosseli-Olsen, Donovan) - 3. Cingel (Kalina, Kudrna), 11. P. Vrána (J. Hlinka), 47. Klimek (Švrček, Pech). Rozhodčí: Fonselius, Kaukorari (oba Fin.) - Kaderli, Kovacs (oba Švýc.). Vyloučení: 2:3, navíc Forman 5 min. a do konce utkání, Řepík (oba Sparta) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6044 (vyprodáno).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme