Sparta je v semifinále, postup zařídil hattrickem kapitán Hlinka

Hokejová extraliga už zná tři ze čtyř semifinalistů. V pátém zápase totiž sérii se Zlínem ukončila pražská Sparta, kterou táhl třemi góly 39letý kapitán Jaroslav Hlinka. O semifinálových dvojicích rozhodne výsledek poslední série mezi Mladou Boleslaví a Hradcem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Sparty Jaroslav Hlinka dal v pátém zápase čtvtfinále dvě branky

Kapitán Sparty Jaroslav Hlinka dal v pátém zápase čtvtfinále dvě branky | Zdroj: ČTK

Zaplněná O2 Arena hnala sparťanské hokejisty vstříc třetímu postupu do semifinále v řadě od úvodu pátého čtvrtfinále. V první třetině zasypali Pražané Kašíka třinácti střelami a dvakrát se prosadil kapitán Jaroslav Hlinka.

Devětatřicetiletý veterán během dvou minut v polovině první části hry dvakrát vymetl horní růžek zlínské branky a nasměroval domácí k rozhodující výhře.

Po změně stran sice Valaši snížili, když Poláškův faul potrestal precizně provedeným trestným střílením Tomáš Čachotský, na vyrovnání ale mohli „Berani“ myslet jen 38 sekund, pak Adam Polášek své předchozí zaváhání napravil a zvýšil na 3:1.

Čepice začaly na led dopadat v čase 40:42, když se potřetí v zápase prosadil Jaroslav Hlinka. Nejstarší hráč na ledě první přihrávku promáchl, puk se ale dostal k Přibylovi a jeho střela se odrazila za Kašíka od Hlinkovy brusle.

Jiskřičku naděje pro Zlín vykřesal tři minuty před koncem Robert Říčka a hosté se vrhli do hry bez brankáře, toho ale využil Lukáš Pech a uzavřel čtvrtfinálové klání gólem na 5:2.

I v sedmé sérii mezi oběma týmy v historii extraligy byli úspěšnější Pražané, kteří vyhráli pátý zápas 4:2, sérii vyhráli 4:1 na zápasy.

Na svého semifinálového soupeře si ale musí ještě počkat, rozhodne o něm výsledek čtvrtfinále Mladá Boleslav – Hradec Králové. Pokud Mountfield otočí ze stavu 2:3, utká se Sparta právě s Východočechy. Pokud zítra Boleslav využije „mečbol“, čeká Spartu Plzeň.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
HC Sparta Praha - PSG Zlín 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 10. J. Hlinka (Přibyl), 12. J. Hlinka (Eminger), 29. Polášek (Kumstát, Pech), 41. J. Hlinka (Přibyl, Dragoun), 59. Pech (Kumstát) - 28. Čachotský z trestného střílení, 58. Říčka. Rozhodčí: Polák, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 10.349. Konečný stav série: 4:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme