Sparta na úvod extraligy padla ve Vítkovicích. Prodloužení tři na tři rozhodlo o výhře Boleslavi v Hradci

Hokejisté Sparty bez trenéra Jiřího Kalouse na úvod extraligy ztratili. Ve Vítkovicích sice dokázal Tomáš Netík stáhnout dvoubrankovou ztrátu, ale domácí se radovali po nájezdech. Hned v prvním kole se hrál i nový systém prodloužení. Mladá Boleslav ve třech definitivně otočila zápas v Hradci Králové. Výhry na úvod získaly i Třinec, Chomutov, Litvínov a Kometa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáši Pöpperlemu nepomohl samostatný nájezd chytit ani výrazný sponzor na dresu

Tomáši Pöpperlemu nepomohl samostatný nájezd chytit ani výrazný sponzor na dresu | Zdroj: ČTK

Vítkovicím skvěle vyšel vstup do zápasu. Nejdřív ve vlastním oslabení skóroval Michael Vandas, o 61 sekund později na 2:0 zvýšil Ondřej Roman z pozice klečícího střelce.

Spartě na severu Moravy chyběl trenér Jiří Kalous, který je v Praze s reprezentací. I bez něj dokázali Pražané ještě v první třetině snížit. Brankáře Bartošáka prostřelil Tomáš Netík. Stejný hráč na začátku třetí třetiny vyrovnal.

Po 100 vteřinách prodloužení zažili extraligoví diváci novinku. Z každého týmu byli na hrací ploše jen tři hráči. Ani nový formát nastavené pětiminutovky ale nerozhodl a domácí se z vítězství 3:2 radovali až po samostatných nájezdech.

Ambiciózním Ocelářům z Třince se na úvod nového ročníku podařil první reparát za loňskou nepodařenou sezonu. Na první gól pardubického Lukáše Nahodila okamžitě zareagovali Erik Hrňa a Martin Polanský.

Na 3:1 zvýšila americká posila Třince Cory Kane a gólman Východočechů Martin Růžička už do třetí třetiny nenastoupil. Náhradní gólman Klouček ale držel nulu jen necelých 10 minut do střely Jakuba Petružálka. Pět tisícovek diváků ve Werk Areně tak mohlo slavit výhru 4:1.

Hradci nestačilo tříbrankové vedení

Hradec Králové na domácím ledě po 22 minutách vedl nad Mladou Boleslaví 4:1, navíc měl k dispozici přesilovku pěti proti třem. Jenže tu Východočeši nevyužili a přišel trest. Stredočeské početní výhody využili ve druhé části hry Hyka a Žejdl. Tomáš Urban navíc hned v úvodu třetí třetiny vyrovnal.

Mountfieldu z výrazného vedení nakonec zbyl jediný bodík. Po necelých dvou minutách zajistil druhý bod Mladé Boleslavi Tomáš Urban.

Hokejisté Chomutova vykročili vítězně do nového ročníku extraligy, když v jejím 1. kole porazili Karlovy Vary 3:2. Hosté sice vedli po gólu Denise Kindla, ale Piráti dokázali zápas otočit trefami Jakuba Sklenáře, Jaroslava Mrázka a Michala Vondrky. V závěru jen snížil Vladimír Sičák. Nový trenér Energie Jan Tlačil tak musel v soutěžní premiéře strávit porážku.

Po celou dobu vyrovnané utkání nakonec Zlína s Brnem nakonec skončilo výhrou Komety. Ta byla hodně nervózní a povolila domácímu celku jít do vedení. Dva přesné zásahy přidal do zlínské branky Marek Kvapil.

Výhru Komety pečetil trefou do prázdné branky Martin Zaťovič. Kometa tedy vítězí 5:3 a připisuje si do tabulky první tři body.

Litvínov si dojel pro první body do Olomouce. Tři body mu zajistili hned v úvodní desetiminutovce Hanzl a Hübl. Severočeská defenziva inkasovala až minutu před koncem, kdy se trefil ve hře bez brankáře Jan Knotek. Klid však přinesl gól Jakuba Černého do prázdné brány.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Hrňa (Polanský, Rákos), 12. Adamský (Irgl, Hrabal), 34. Kane (Irgl), 50. Petružálek (Hrabal) - 9. Nahodil (Hubáček, Rýgl). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Kotlík, Zika. Vyloučení: 7:6, Využití: 2:0. Diváci: 4944.

Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Sklenář (V. Růžička ml.), 40. J. Mrázek (V. Růžička ml.), 59. Vondrka (Kämpf, Poletín) - 8. Kindl (Gorčík, Sičák), 60. Sičák (T. Rohan, Šidlík). Rozhodčí: Šír, Petružálek - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 4421.

Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 4:5 v prodl. (3:1, 1:2, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Köhler (Bednář, Červený), 17. Bednář (Gregorc, Džerinš), 18. T. Knotek (Vydarený, Plášil), 22. Köhler (Dej) - 19. Vampola (Urban, Klepiš), 30. Žejdl (Pacovský, Stříteský), 40. Hyka (Stříteský, Žejdl), 41. Urban (Štich, Pospíšil), 62. Urban (Pacovský). Rozhodčí: Horák, Svoboda - Brejcha, Ondráček. Vyloučení: 6:6, navíc Trončinský (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:3. Diváci: 4145.

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Vandas, 9. Roman (Kucsera, D. Květoň), rozhodující nájezd Szturc - 12. Netík (Kumstát, Pech), 45. Netík (Kumstát). Rozhodčí: Čech, Úlehla - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 9:11, navíc Ihnacak (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 5755.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. Bukarts (P. Holík, Říčka), 21. P. Holík, 42. Kotvan - 18. M. Kvapil (M. Erat, Štencel), 35. V. Němec (Haščák), 37. Haščák (V. Němec), 51. M. Kvapil (M. Erat), 60. Zaťovič. Rozhodčí: Hejduk, Souček - Gerát, Lhotský. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6169.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 59. J. Knotek (Holec) - 2. R. Hanzl (Nejezchleb, M. Hořava), 7. V. Hübl (F. Pavlík, Lukeš), 60. J. Černý (Martynek). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 4944.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme