Sparta se díky výhře nad Třincem posunula na druhé místo v tabulce. Vyhrála i Kometa

Hokejová Tipsport extraliga dnes měla na programu dvě předehrávky 36. kola a v obou zápasech se dařilo domácím klubům. Pražská Sparta, která v O2 aréně hostila ambiciózní Třinec, slavila vítězství v poměru 4:3, zatímco Brno zdolalo na vlastním ledě Chomutov a oplatilo mu tak předchozí porážku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radoslav Tybor (vlevo) v souboji s Vladimírem Emingerem v dnešním zápase Sparty s Třincem

Radoslav Tybor (vlevo) v souboji s Vladimírem Emingerem v dnešním zápase Sparty s Třincem | Zdroj: ČTK

Hned dva zajímavé náboje mělo střetnutí mezi Brnem a Chomutovem. Nejenže se jednalo další o souboj mezi výběry bývalých reprezentačních trenérů Aloise Hadamczika a Vladimíra Růžičky, ale rovněž to byl první duel od jejich posledního měření sil, které skončilo šarvátkou mezi masérem Pirátů a hráči Komety.

Dnešní utkání sice bylo na extraligové poměry o něco vypjatější, ale žádné nehokejové excesy ho neprovázely, takže si vyprodaná brněnská aréna mohla užít vítězství domácího týmu bez větších zádrhelů.

Autorem prvního trefy zápasu byl brněnský Petr Ton, jenž zaznamenal svůj první letošní zásah. Útočník Komety posléze své statistiky vylepšil ještě asistencí, kterou se podílel na střeleckém zápisu Jana Hrušky ze 43. minuty.

V 51. minutě vývoj utkání zdramatizoval hostující David Květoň, který vytěžil z tlaku Chomutova maximum a snížil na rozdíl jediné branky. Tento gól však zvrat nepřinesl, když Kometa vzápětí odpověděla zásluhou přesné střely Jana Káni, jež stanovila konečný výsledek zápasu 3:1 pro Brno.

Vítězná série Floridy NHL skončila ve Vancouveru po Jágrově vyloučení

Číst článek

Sparta se v posledním domácím zápase musela sklonit před Plzní, která si z libeňské haly jako první tým v probíhající sezoně odvezla tři body. V zápase proti Ocelářům tak chtěla nechat zapomenout na víkendový neúspěch a navíc měla šanci posunout se na druhé místo extraligové tabulky.

Tyto cíle se jí nakonec sice podařily splnit, ale cesta za třemi body nebyla pro hráče Sparty jednoduchá.

Byli to totiž třinečtí Oceláři, kdo první otevřel gólový účet zápasu poté, co Lukáš Žejdl propálil brankáře Pöpperleho. Ve druhé dvacetiminutovce však domácí dokázali vstřelit tři góly a otočili skóre ve svůj prospěch.

Slezané však nesložili zbraně a ještě do konce druhé třetiny zásluhou přesilovkového gólu snížili na rozdíl jediného gólu.

Závěrečné dějství přineslo drama. Oceláři totiž nejprve díky dorážce Lukáše Žejdla vyrovnali na 3:3, a když už se zdálo, že zápas dospěje do prodloužení, tak sparťanský Robert Sabolič rozhodl přesnou střelou k tyči o výhře svého týmu v poslední minutě.

Třinec tak upadá do další krize. Po nástupu trenéra Jiřího Dopity v polovině prosince sice začali Oceláři vyhrávat, ale v roce 2016 čekají i po čtyřech zápasech na první tříbodové vítězství.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branka: 36. P. Ton, 43. J. Hruška (P. Ton, T. Kaberle), 53. J. Káňa II (Trška, Špirko) - 51. D. Květoň (Pereťjagin, Dušek). Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 7024.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Sabolič (Klimek, J. Mikuš), 35. Netík (Přibyl), 36. Polášek (Kumstát), 60. Sabolič (Hamilton, J. Mikuš) - 17. Žejdl (Dravecký, Irgl), 39. Roth (Klesla, Kopecký), 51. Žejdl (Nosek, Dravecký). Rozhodčí: Polák, Hejduk - Komárek, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 4517.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme