Sparta si zahraje osmifinále hokejové LM. Liberec zápas o postup nezvládl

Hokejisté Sparty porazili na domácím ledě 6:3 Adler Mannheim a jako jediný český tým si zahrají osmifinále Ligy mistrů. Ve skupině naopak skončila pouť libereckých Bílých tygrů, kteří v přímém utkání o postup prohráli ve finském Oulu s tamním Kärpätem 1:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanský obránce Marek Ďaloga (uprostřed) uniká mannheimské přesile

Sparťanský obránce Marek Ďaloga (uprostřed) uniká mannheimské přesile | Zdroj: ČTK

Pražané díky středečnímu vítězství nad Mannheimem vyhráli skupinu G, v které měli stejně jako švédské Växjö 12 bodů. Na první místo je posunula lepší bilance ze vzájemných zápasů.

Sparta začala proti vedoucímu týmu německé ligy aktivně a v páté minutě se dostala do vedení, když se v přesilové hře prosadil Hrbas. Poté ale Pražané nevyužili řadu šancí a soupeř je potrestal. Pohotovou dorážkou vyrovnal Metropolit.

Mannheim se v Praze představil bez své největší hvězdy, NHL ošlehaného útočníka Hechta, na začátku druhé třetinu se mu ale podařilo domácí zaskočit. Slabší chvilku brankáře Novotného využil Tardif a hosté vedli.

Sparta následně vypadla z role, ale díky přesilovkové trefě Formana se jí podařilo vyrovnat. Poté domácí přežili sérii oslabení a ve 40. minutě je po chytré Réwayově přihrávce dostal do vedení Klimek. Ještě více domácí k postupu přiblížil v 52. minutě Kumstát, který zakončil akci faulovaného Rolinka.

Úřadující německý mistr sice už nemohl postoupit do play off, přesto se tři minuty před koncem rozhodl odvolat brankáře a podařilo se mu snížit na 3:4. V pokračující power play ale poté dvakrát inkasoval.

Sparta bude před losem osmifinále, který se uskuteční v pátek v poledne v Helsinkách, mezi nenasazenými. Její soupeř vzejde z osmičky nasazených, kterými jsou švédské kluby Frölunda, Skelleftea, Linköping, finské Lukko Rauma, SaiPa Lappeenranta, rakouský Salcburk, Vídeň Capitals a švýcarský Fribourg-Gottéron.

Liberec v soutěži končí

V duelu prvních dvou týmů skupiny A si ani jeden celek nedokázal vytvořit výraznější tlak než soupeř. I tak si ale Kärpät díky gólu Junttily a dvě trefám Manninena postupně vypracoval pohodlný náskok. Ten Liberec snížil až v závěru, kdy se mezi střelce zapsal Petr Jelínek.

Karpät potvrdil po vítězství ve skupině úspěšnost finských klubů v soutěži a postoupil jako sedmý z osmi účastníků Ligy mistrů. Liberci devět bodů na druhém místě na účast v play off nestačilo.

6. kolo hokejové Ligy mistrů:

Sparta Praha - Adler Mannheim 6:3 (1:1, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky:
5. Hrbas (Rolinek), 26. Forman (Buchtele, Ďaloga), 40. Klimek (Réway), 52. Kumstát (Rolinek, Pech), 59. Buchtele (Přibyl, Réway), 60. Rolinek (Kumstát, Piskáček) - 17. Metropolit (Tardif, Raymond), 21. Tardif (Plachta), 58. Raymond (Metropolit, Plachta). Rozhodčí: Sjöqvist (Švéd.), Hribik - Lhotský, J. Svoboda (všichni ČR). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 2448.
Sestava Sparty: Novotný - Hrbas, Barinka, Polášek, Piskáček, Mikuš, Ďaloga - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Klimek - Forman, Přibyl, Buchtele - Sabolič, Bahenský, Cingel. Trenéři: Jandač a Moták.

Kärpät Oulu - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky:
4. Manninen (Spang, Masuhr), 44. Junttila (Kemppainen, Masuhr), 49. Manninen (Glenn, Masuhr) - 58. P. Jelínek (Filippi). Rozhodčí: Brill, Hakkarainen - Kiilunen, Österholm. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 3011.
Sestava Liberce: Schwarz - Kajínek, Škoula, Šimek, Výtisk, Vitásek, Voráček, Plutnar, Kolmann - T. Urban, Vampola, Jelínek - Bartek, Bulík, Valský - Bulíř, Filippi, Kica - Skalický, Jonák, A. Dlouhý. Trenéři: P. Hynek a M. Černý.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme