Sparta souhlasí, teď musí Litvínov na zápas pod širým nebem sehnat peníze

Winter games, tedy zápasy pod otevřeným nebem, jsou v zámořské NHL velice oblíbeným zpestřením sezóny. Něčeho podobného se mohou dočkat i čeští fanoušci. 27. února by se měl na fotbalovém stadionu v Teplicích odehrát souboj Litvínova se Spartou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Formu hokejistů Litvínova brzdí zranění klíčových hráčů

Formu hokejistů Litvínova brzdí zranění klíčových hráčů | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Teplice nám daly zelenou a dohodnutí jsem i se Spartou. Víceméně to závisí na penězích, které musíme sehnat. Pak je také otázka, jaké bude počasí,“ vysvětluje generální manažer Litvínova Robert Kysela.

Nápad vzešel od Severočechů, kteří se chtějí do Vánoc definitivně rozhodnout, zda zápas uspořádají. Do té doby musejí mít zajištěno hlavně financování celé akce, z vlastního rozpočtu totiž nechtějí dát ani korunu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Generální manažer Litvínova Robert Kysela přiznává, že uspořádání zápasu pod širým nebem nyní závisí na financích

„Nejsem blázni a sebevrazi, musí jít o speciálně pojatou akci, která bude mít samostatný rozpočet. Do toho klubového nesmí zasáhnout. Pokud se nám nepodaří akci finančně zajistit, tak do toho nepůjdeme,“ podotkl Kysela, podle kterého by se měl rozpočet akce vejít do 12 milionů korun.

Zápas Na Stínadlech by tak vyšel pořadatele levněji, než před dvěma roky Pardubice, které hrály na plochodrážním stadionu proti brněnské Kometě.

Pokud opravdu finance litvínovští seženou, pak bude záležet na tom, aby počasí vyšlo právě na duel se Spartou, který je plánován na 27. února. Utkání proti jinému soupeři nepřichází v úvahu.

„Jestli se to má povést a chceme přilákat lidi, tak to musí být Sparta. Na jiného soupeře fanoušci nepřijdou,“ uvědomuje si Kysela.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme