Sparťanské legendy se vrací do Holešovic. Extra svrbění necítím, říká Broš

Holešovická Tipsport Arena zažije návrat sparťanských legend. Ve třetím kole nejvyšší domácí soutěže vyzve Sparta extraligového nováčka Mladou Boleslav. V realizačním týmu Středočechů a především pak v jejich sestavě je možné najít řadu osobností, které psaly sparťanskou historii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V minulé sezoně nosil Michal Broš dres pražské Sparty s kapitánským céčkem, teď posílil prvoligovou Mladou Boleslav

V minulé sezoně nosil Michal Broš dres pražské Sparty s kapitánským céčkem, teď posílil prvoligovou Mladou Boleslav | Foto: Jan Pavlíček

S céčkem na hrudi vedl Spartu v minulosti současný mladoboleslavský kapitán David Výborný.

Pomyslnou štafetu po něm převzal Michal Broš. S holešovickým klubem slavil dvakrát mistrovský titul. I on už mužstvo opustil. Na sparťanský led se vrátí po roce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výrazné osobnosti sparťanské historie se v rámci 3. kola extraligy vrátí do holešovické Tipsport Areny

„Necítím extra svrbění, že Spartu musíme porazit za každou cenu,“ říká mistr světa z roku 2000.

Po odchodu ze Sparty Broš hořkost necítil. „Rozchod ve zlém neproběhl. Spíš se těším. Bude mi fandit spousta známých i fanoušci, co za mnou stáli po dobu, co jsem ve Spartě hrál.“

Motivovat své spoluhráče z Bruslařského klubu ale osmatřicetiletý útočník určitě bude.

„Prémie se dávají vždycky, to je normální. Já jsem týmů moc nevystřídal, takže prémie vypisuju jen jednou za rok proti Spartě,“ dodal Michal Broš.

V holešovickém klubu působili také Dominik Pacovský a David Vrbata. Rovněž v realizačním týmu Středočechů je možné najít výraznou sparťanskou stoupu. To v případě trenérské dvojice Marian Jelínek - František Výborný.

Marian Jelínek byl jako asistent u dvou a František Výborný v pozici hlavního kouče dokonce u třech titulů.

„Hala a fanoušci mi ty úspěchy vždycky připomenou. Nyní ale do Holešovic jedu se svým týmem a za ten jsem ochoten co nejvíc bojovat,“ připomíná František Výborný.

Spartu z mysli rozhodně nevymazal. „Odvedl jsem ve Spartě dobrou práci. Byly to krásné roky, ale už jsou pryč,“ netrpí František Výborný přehnanou nostalgií.

Sparta rozehraje zápas s Mladou Boleslavi v 18.30. V našem vyslání uslyšíte i informace z dalších šesti stadionů. Vítkovice hrají s Kometou, Litvínov přivítá Třinec, Pardubice hostí Slavii, Olomouc se utká se Zlínem, Liberec má za soupeře Hradec Králové a Plzeň vyzve Karlovy Vary.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme