Spartu trápí zranění, do extraligy ale opět půjde s cílem vyhrát

Pokusit se o obhajobu loňského prvenství v Tipsport cupu a probojovat se do finálového turnaje Evropského poháru v Salcburku - to byly dva úkoly, se kterými před pár týdny vstupovala hokejová Sparta do nové sezóny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci HC Sparta Praha

Fanoušci HC Sparta Praha | Foto: HC Sparta Praha

Jak víme - nepovedlo se jedno ani druhé. A tak není divu, že fanoušci pražského klubu se poctivě snaží zapomenout na poněkud nepovedené léto a raději se těší na první extraligové zápasy.

Zatímco generální manažer Petr Bříza se nemohl vyhnout odpovědi na novinářskou otázku: Byl to šťastný krok - absolvovat vedle povinného domácího Tipsport cupu také náročný program v premiérově pořádaném Evropském poháru? Program, který obnášel v základní skupině osm zápasů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spartu trápí zranění, do extraligy ale opět půjde s cílem vyhrát

,,Hledali jsme možnosti, jak odehrát kvalitní přátelská utkání. Řešíme problém, že v evropském hokeji jsme uzavřeni v národních ligách. A toto je způsob,jak sebeprezentovat klub zahraničí a jak oslovit zahraniční hokejové fanoušky,“ odůvodňuje Bříza.

Někteří hokejoví fanoušci se nechali oslovit, což platilo především v Německu nebo ve Švédsku, pro jiné byla zase důležitější dovolená než hokej v letním provedení.

Kdybychom teď zkoušeli sestavit tabulku Evropského poháru podle počtu marodů, dost možná, že by právě Sparta aspirovala mezi 18 zúčastněnými kluby na první místo.

Už na začátku přípravy jsem naznačil, že máme tolik zraněných hráčů, že kádr musí zůstat širší,“ připomínal trenér Miloš Holaň. Ale právě díky nezvyklé úrodě zraněných hráčů tohle přání příliš nefungovalo.

Chce to střílet

Ale i těm, kteří zůstali fit pro utkání Evropského poháru, měl po prohraných zápasech co vyčítat. ,,Více se tlačit před bránu, chce to více střel,“ tuší Holaň.

Mezi útočníky, kteří se v tomto směru pokoušeli zavděčit trenérům, patřil i Radek Smoleňák. Po šesti sezónách v zámoří se zabydluje ve sparťanském dresu a tváří se zatím docela optimisticky: ,,Bavímě to, na ledě se to lepší a snad to dáme do začátku ligy dohromady.“

Navzdory absenci řady zraněných opor a několika nepříliš povedeným zápasům přinesly uplynulé týdny trenérům Holaňovi a Volkovi také příjemné poznatky.

Kvalitní brankáři

Například ten, že brankář Tomáš Pöpperle může být po svém příchodu z Plzně skutečnou oporou. On sám ale přemýšlí spíše o spoluhráčích a také o nedávno absolvovaných zápasech Evropského poháru.

,,Máme skvělý tým kluci prošli NHL, KHL. Je vidět, že z Tipsport cupu to je do Evropské ligy velký skok, ale jsme rádi, že jsme si ty zápasy mohli zahrát,“ chválí Pöpperle.

A protože i druhý gólman Filip Novotný se zatím ukazuje ve velmi dobrém světle, zdá se, že v tomto směru nebude mít Sparta problémy. Týmu, který je už tradičně počítán mezi kandidáty na nejvyšší příčky, pomohou navíc v rozjezdu do extraligy také útočníci švédského Linköpingu - Hlaváč a Hlinka.

Aleš Procházka, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme