Špirka čeká další venkovní utkání. Atmosféra bude skvělá, tuší uzdravený útočník Komety

Některým profesionálním hokejistům se hrát pod širým nebem nepoštěstí za celou kariéru. Útočníka Komety Rastislava Špirka můžeme naopak označit za specialistu. Venkovní zápas zažil už ve Švýcarsku za slovenskou reprezentaci, pak v extralize v Pardubicích a dnes ho to čeká znovu v Brně proti Spartě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Alois Hadamczik bude mít pro dnešní venkovní zápas k dispozici i doposud zraněné hráče Tona a Špirka

Kouč Alois Hadamczik bude mít pro dnešní venkovní zápas k dispozici i doposud zraněné hráče Tona a Špirka | Zdroj: ČTK

„Musím říct, že je to zde připravené na špičkové úrovni. Také v Pardubicích to bylo výborné, sice tam byly tribuny dost vzdálené od ledové plochy, ale přesto to byla úžasná zkušenost. Myslím si ale, že dnešní zápas bude mít atmosféru ještě lepší,“ těší se Špirko na svůj další zápas pod otevřeným nebem, ke kterému nastoupí v areálu za Lužánkami.

Ten má být při utkání Komety se Spartou vyprodaný, kapacita je 21 500 diváků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér ČRo David Nekvinda v Brně před dnešním zápasem v Brně mluvil se členy týmu Kometa Brno

Jedenatřicetiletý útočník nastoupí za Kometu teprve podruhé. Zranil se totiž hned při svém prvním říjnovém startu za brněnský klub pár dní poté, co v Brně podepsal smlouvu.

„Bylo to i pro mě velmi nepříjemné a to především vůči klubu. Takový je ale život, nedalo se nic dělat, takže jsem se připravoval tak, abych start za tým co nejvíce urychlil,“ dodává útočník Komety.

Kromě Špirka se do brněnské sestavy vrací i Petr Ton, jenž kvůli zranění ruky také v sezoně odehrál jediné utkání. Nastoupit za Lužánkami měl už v neděli proti Plzni, start mu ale zhatil šrám v obličeji, vzniklý při předzápasovém tréninku. Návrat dvou zkušených útočníků těší brněnského trenéra Aloise Hadamczika.

„Hokej hrají čtyři pětky, ale jde především o hráče, kteří umí dávat góly. Jsme skutečně rádi za to, že se Ton a Špirko vracejí do hry. Jsou to technicky vybavení hráči, kteří mají střílení gólů geneticky dané, takže není důvod nevěřit, že by je dávat neměli,“ říká kouč Brna.

Zápas pod širým nebem v Brně začne v 18:20. Na streamu Český rozhlas Sport nabídneme přímou reportáž celého utkání.

David Nekvinda, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme