Stadion v Kladně je znovu otevřený. Voní novotou a fanouškům se líbí

Hokejoví fanoušci se v Kladně mohli poprvé v letošní sezoně jít podívat na hokej. Stařičký stadion totiž procházel rekonstrukcí a právě v předvečer oslav devadesáti let kladenského hokeje byl znovu otevřen veřejnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oprava kladenského zimního stadionu

Oprava kladenského zimního stadionu | Foto: Kateřina Havránková

"Voní to novotou, svítí to novotou, je to znát. Kluziště i všechno ostatní je pěkné. Nízké mantinely, vysoká plexiskla, pěkný výhled na ledovou plochu," pochvaluje si jeden ze zhruba tisícovky fanoušků, kteří se rozhlíželi po zrekonstruovaných tribunách už hodinu před zápasem se Šumperkem a probírali přitom i zatím bídné výsledky kladenských Rytířů v prvoligové sezoně.

"Mně se líbí. Kdybychom do budoucna měli lepší kabiny a kostku, tak si myslím, že je to nádherný stadion," usmívá se i Milan Nový. Také jedné z legend kladenského hokeje se zamlouvá, jak stadion po rekonstrukci prokoukl. A věří, že domácí prostředí bude mít pozitivní vliv i na výsledky Středočechů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kladenský zimní stadion se po rekonstrukci otevřel veřejnosti. Líbí se fanouškům i místním legendám

"Myslím, že to klukům pomůže a že když budou hrát jako v poslední době, tak diváci budou chodit," věří Milan Nový.

Kladenští příznivci od začátku hlasitě fandí. Není divu, vždyť Rytíře neviděli na domácím ledě už několik měsíců. A nakonec mohli být velmi spokojení, čtyřikrát si zakřičeli "gól".

"Byla to paráda, 4:1, perfektní výkon. Doufám, že bude tolik lidí chodit i nadále," říká jeden z mladíků oblečený do kladenského dresu s osmašedesátkou na zádech.

Místo stání se na kladenských tribunách nově sedělo

Užil si nejen výhru Rytířů, ale i atmosféru, kterou takřka čtyři tisícovky fanoušků vytvořily. A to i přesto, že většina z nich na hokeji v Kladně poprvé seděla.

"Jo, to je pravda, můj táta tu celý život stál, teď mu tady udělali sedačky, tak je z toho celý nervózní. Samozřejmě pro diváky je to lepší, komfortnější. Ale atmosféra byla dneska srovnatelná s tou, jaká tu byla předtím," všiml si autor jedné z branek Kladna Tomáš Horna.

"Lidi byli bezvadní. Patří jim za to dík. Snad v tom budou pokračovat, neboť si myslím, že Kladno si zaslouží lepší umístění než na osmém devátém místě. Přeju klukům, aby se vzpamatovali, protože kladenská historie je příliš cenná a neměli bychom s ní hazardovat," vyzývá další ze slavných kladenských postav Luboš Čužák Rys.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme