Start hvězd NHL na olympiádě je v nedohlednu. Může to ovlivnit nominaci na MS, říká Josef Jandač

Sidneyho Crosbyho, Alexandra Ovečkina, případně ani české hvězdy fanoušci olympijských hrách v příštím roce zřejmě neuvidí. Podle komisionáře NHL Garyho Bettmana je dohoda mezi zámořskou soutěží, Mezinárodním olympijským výborem a hokejovou federací zatím v nedohlednu. Trenér české reprezentace Josef Jandač si tak začíná připravovat záložní nominační plán.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejového národního týmu Josef Jandač

Trenér hokejového národního týmu Josef Jandač | Foto: Vít Šimánek

„Já to asi moc neovlivním, ale čekám na informace. Pro nás je teď prioritou mistrovství světa, kde chceme poskládat ten nejsilnější tým,“ řekl Českému rozhlasu kouč národního týmu Josef Jandač, že si nenechá narušit časovou posloupnost své práce.

Přehrát

00:00 / 00:00

O startu hvězd NHL v Pchjongčchangu ještě není rozhodnuto

Světový šampionát je poslední velkou událostí, kde si český kouč může své svěřence před únorovými hrami vyzkoušet. Takže se Jandač možná přece jen nechá ovlivnit čerstvým výrokem komisionáře NHL Garyho Bettmana, podle kterého teď jednání s Mezinárodním olympijským výborem a hokejovou federací neprobíhají.

„Když budeme mít kluka z Evropy a kluka z Ameriky, který bude na podobné úrovni, tak můžeme dát přednost hráči z Evropy, který bude zkušenější a bude mít turnaj MS za sebou. V několika případech ta situace může nastat,“ přemýšlí český trenér. Konkrétní jména ale neřekl.

I kdyby z té nejkvalitnější hokejové soutěže do olympijské nominace Josef Jandač vybírat nakonec nemohl, stále chce hlavně uspět na mistrovství světa. A dobrý výsledek na francouzsko-německém šampionátu má přednost před testováním hráčů.

„Chceme postavit nejsilnější tým. Jsou případy, kdy malinko misky vah mohou převážit pro evropského hráče, ale teď ta situace není a nevím, jestli bude. Musíme na konci dubna udělat nominaci tak, abychom na MS mohli jet s nějakou soupiskou. Do té doby to třeba s NHL nebude vyřešené,“ říká Jandač.

Rychlé dohodě navíc nenahrává ani fakt, že před posledními olympijskými hrami se o startu hráčů NHL rozhodlo ani ne tři čtvrtě roku před úvodním buly turnaje.

Marek Augustin, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme