Startuje hokejová extraliga. Změny pravidel mají přinést více gólů

Hokejová extraliga startuje do nové sezony a na fanoušky, mající po letní pauze pěkně odpočaté nervy, čeká za pár hodin první zatěžkávací zkouška. Mimo jiné musí hokejoví diváci přijmout inovovaná pravidla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kometa Brno se v loňském ročníku extraligy dostala až do finále

Kometa Brno se v loňském ročníku extraligy dostala až do finále | Zdroj: ČTK

„Všechny změny, které se dějí a diskutují, jsou zaměřeny na to, aby padalo co nejvíc gólů. Aby byl hokej co nejatraktivnější pro diváky,“ připomíná předseda hokejového svazu Tomáš Král.

Díky květnovému kongresu Mezinárodní federace v Minsku si na změny v pravidlech zvykají nejen čeští diváci. „Hokej by se měl zrychlit a zjednodušit, aby se přiblížil NHL. To byl asi hlavní cíl,“ ujišťuje konzervativněji uvažující fanoušky ředitel extraligy Josef Řezníček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Důvody změn hokejových pravidel zjistil od vedení české extraligy reportér ČRo Aleš Procházka

Rozhodčí ale neměli na zvládnutí všech změn pravidel dostatek času. „Bohužel z IIHF došla poslední písemná verze až krátce před extraligou. V přípravě emoce tolik nejsou, ale v extralize se můžou objevit vypjaté situace. Doufám, že se kontroverzní rozhodnutí budou objevovat v co nejmenší míře,“ věří ředitel soutěže.

Hokejovým sudím tak není před startem extraligy co závidět.“Umět to používat, věnovat se tomu, to je jejich nejzásadnější úkol. Potřebovali bychom trošku shovívavosti diváka a trpělivosti,“ přeje si Josef Řezníček.

První kolo hokejové extraligy zahájí zápas Vítkovic s Hradcem Králové, který začíná v 17 hodin, po devatenácté hodině začne všechny zápasy podrobně sledovat pořad S mikrofonem za hokejem.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme