Čeští hokejisté v generálce na MS nedali gól a podlehli Kanadě 0:3. Tým opustí Voráček a Vincour

Čeští hokejisté závěrečnou přípravu před nadcházejícím světovým šampionátem nezvládli, když v pražské O2 aréně podlehli Kanadě 0:3. Hosté rozhodli o svém vítězství již v úvodu poté, co v rozmezí 7. - 9. minuty oslavili dva góly. Čechům ke vstřelení gólu nestačila ani skutečnost, že svého soupeře přestříleli v poměru 22:19. Krátce po utkání pak trenér Vladimír Vůjtek oznámil, že na mistrovství světa s týmem neodjedou Tomáš Voráček a Tomáš Vincour.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Connor McDavid překonává Dominika Furcha

Connor McDavid překonává Dominika Furcha | Zdroj: ČTK

Začátek zápasu nabídl vyrovnanou podívanou s náznaky šancí na obou stranách. Dobře naladěné diváky v O2 aréně však v 7. minutě zchladil Ryan O´Reilly, který tečoval střelu beka Morgana Riellyho, na níž gólman Pavel Francouz neměl šanci zareagovat.

Jen dvě minuty poté se Kanada dočkala druhého gólu - Max Domi přenechal v útočné třetině puk Mattovi Ducheneovi, jenž zblízka překonal Francouze a zvýšil na 2:0.

Ve zbývajících minutách první dvacetiminutovky žádný gól již nepadl, takže první třetinu Kanada ovládla 2:0.

Kanaďané hodnotí české soupeře: Plekanec bude lídr, Pastrňák se rychle zlepšuje

Číst článek

Ve druhé třetině sice čeští reprezentanti předvedli lepší výkon, ale žádná z jejich šancí gólem neskončila. Asi do největší šance se dostal Richard Jarůšek, který ve 37. minutě zblízka dorážel střelu Tomáše Zhorny. Jeho pokus však brankáře Pickarda, který v polovině zápasu vystřídal v brankovišti Talbota, nepřekvapil.

Plánovaná změna na postu gólmana nastala i v české bráně, kde Francouze nahradil Dominik Furch.

Ani ten, podobně jako jeho předchůdce, ale čisté konto neudržel, když ho v 53. minutě prostřelil devatenáctiletý Connor McDavid, jenž poslal svůj tým do třígólového vedení. Gól talentovaného hráče Edmontonu se nakonec ukázal jako poslední střelecký zápis večera, takže si svěřenci Vladimíra Vůjtka připsali porážku 0:3.

Češi tak v O2 areně opět neprolomili prokletí z předchozích třech zápasů v této hale, ve kterých se jim nepodařilo vstřelit ani jednu branku.

Trenér Vůjtek po zápase ohlásil nominaci na MS

Nedlouho po zápase kouč českého výběru Vladimír Vůjtek oznámil, že se do 27člené nominace pro mistrovství světa nevejdou obránce Tomáš Voráček a útočník Tomáš Vincour.

Na finální soupisku však bude možné zapsat pouze 25 jmen, takže je jisté, že si na turnaji všichni zbývající hráči nezahrají.

Přípravné hokejové utkání v Praze:

ČR - Kanada 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. O'Reilly (Rielly, Tanev), 9. Duchene (Domi), 53. McDavid (Matheson, Dumba). Rozhodčí: Šindler, Šír - Blümel, Gebauer. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 16.812 (vyprodáno).

ČRo, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme