Čeští hokejisté na závěr Channel One Cupu prohráli s Rusy 2:3

Česká hokejová reprezentace zakončila letošní část sezony bez vítězství. V ruském Soči sice národní tým dokázal stáhnout třígólové vedení domácích na rozdíl jediné branky, vyrovnat ale nedokázal. Channel One Cup tak zakončí na posledním místě se ziskem jediného bodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češi na Channel One Cupu utrpěli další porážku

Češi na Channel One Cupu utrpěli další porážku | Zdroj: ČTK

V úvodní dvacetiminutovce národní tým vyřešil několik šancí domácích hokejistů i první ruskou přesilovku. Chvíli po návratu vyloučeného Poláčka ale Jakub Kovář v brance českého výběru vůbec neviděl střelu Alexandra Kutuzova, která zapadla přesně k tyči. V samém závěru první třetiny zvýšil Grigorenko už na 2:0 pro Rusko.

Po čtyřech minutách druhé třetiny si do volného prostoru mezi českými obránci nabruslil Jegor Jakovlev, který střelou na vyrážečku prostřelil Kováře a zvýšil na třígólový rozdíl. Další sólový úniku Zubova o minutu a půl později už český brankář zneškodnil.

Po polovině zápasu český národní tým snížil na 1:3, přesilovou hru využil Jan Kovář, který si z rohu vybruslil před branku, prostřelil Galimova a zachoval dvougólový odstup i po 40 minutách hry.

V závěrečné části sice Češi nevyužili žádnou z šancí při své přesilovce, ve 48. minutě se ale předvedla druhá útočná formace. Zaťovič se prosadil u zadního mantinelu a před brankou našel Hrňu, který snížil na rozdíl jediné branky, k vyrovnání už ale nevedla ani závěrečná hra bez brankáře.

Česká reprezentace prohrála i třetí vystoupení na Channel One Cupu a v turnaji skončí s jediným bodem poslední. Program Euro Hockey Tour v tomto kalendářním roce uzavřelo skandinávské derby, ve kterém Finové zdolali Švédy 3:2 po samostatných nájezdech.

Hokejový turnaj Channel One Cup v Soči, součást Euro Hockey Tour:
Rusko - ČR 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Kutuzov (Zubov, Paršin), 20. Grigorenko (Paršin), 25. Jakovlev (Zaripov) - 32. Jan Kovář (Mozík), 48. Hrňa (Zaťovič). Rozhodčí: Sjöqvist, Linde (oba Švéd.) - Sadovnikov, Zacharenkov (oba Rus.). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 10.400.

Finsko - Švédsko 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Donskoi (Lepistö), 30. Salminen (Lepistö, Immonen), rozhodující sam. nájezd Salminen - 24. Möller (Hersley, Jimmie Ericsson), 38. Jimmie Ericsson (Hersley, Omark). Rozhodčí: Anisimov, Bulanov - Medveděv, Birin (všichni Rus.). Vyloučení: 6:8. Využití: 0:2. Diváci: 3641.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme