Hokejisté potřetí v sezoně porazili Rusko, tentokrát na nájezdy

Tři zápasy, tři vítězství. Takovou bilanci mají čeští hokejisté s ruskou sbornou. V rámci Euro Hockey Tour v třinecké Werk Areně porazili tradičního soupeře 3:2 po samostatných nájezdech. Další zápas se hraje v sobotu v Ostravě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rusům otrávily nedělní poledne 4 góly české hokejové reprezentace

Rusům otrávily nedělní poledne 4 góly české hokejové reprezentace | Zdroj: Reuters

V brance nastoupil Dominik Furch, Libor Kašík si tak na reprezentační premiéru musí ještě počkat. První útok národního týmu nastoupil k úvodnímu buly ve složení Jan Kovář, Gulaš, Krenželok. V obraně jsou Kundrátek a Kempný.

První pětka se prosadila hned po třech minutách zápasu, když se těsně po skončení přesilovky dostal k puku Lukáš Krenželok a dorážkou překonal Sorokina v ruské brance. Hosté ale bleskově vyrovnali. Trestné střílení za faul na vlastní osobu proměnil skvěle provedeným blafákem Sergej Šumakov.

Češi nedokázali proti ruským mladíkům využívat přesilové hry a na začátku třetí třetiny přišel trest. Ljubimov nahodil puk od modré čáry a obránce Buchtele ho tečoval za vlastního brankáře. Rusové vedli 2:1.

Náskok jim ale vydržel pouze pět minut. Pak odehrál výborné střídání útočníl Liberce Michal Řepík. Svou první příležitost ještě nevyužil, pak si ale našel přihrávku Birnera a vyrovnal. Stav 2:2 platil i po 60 minutách a prodloužení.

V samostatných nájezdech se prosadili Lukáš Kašpar a Tomáš Vincour bekhednovou kličkou. Šumakova s Gusevem vychytal Dominik Furch a Češi vyhráli 3:2.

Jde už o třetí vítězství Česka nad ruskem v sezoně. V listopadu v Helsinkách je porazili 4:3, o měsíc později je zdolali na jejich domácí půdě v Moskvě 4:2.

Do Slezska přivezl kouč Oleg Znarok značně omlazený tým s celkem čtrnácti nováčky. Jedinou velkou hvězdou výběru je Alexandr Sjomin z Magnitogorsku.

Druhý zápas minisérie se hraje v sobotu po poledni v Ostravě.

Hokejové utkání seriálu Euro Hockey Tour v Třinci:
ČR - Rusko 3:2 po sam, nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Krenželok (Gulaš, Jan Kovář), 48. Řepík (Birner, Kousal), rozhodující sam. nájezd Kašpar - 5. Šumakov z trestného střílení, 43. Ljubimov. Rozhodčí: Kaukokari, Salonen (oba Fin.) - Gebauer, Tošenovjan (oba ČR). Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme