Střídání ve vítkovickém brankovišti: Štěpánka nahradí Málek s Pruskem

Hokejisté Vítkovic během léta snad nejvíce ze všech účastníků nejvyšší soutěže obměnili svůj kádr. A nejen to. Skončil také kouč Alois Hadamczik. Pomyslné trenérské žezlo od něj převzal Mojmír Trličík.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Vítkovice Steel

HC Vítkovice Steel | Foto: HC Vítkovice

Vítkovický dres už neobléknou hráči jako Jakub Štěpánek, Vladimír Sičák, Lukáš Krenželok, Juraj Štefanka a Marek Kvapil. Naopak mezi tyče se nově postaví Roman Málek a Martin Prusek, Ostravany posílili rovněž Marek Malík, Petr Punčochář nebo Roman Tomas.

To je přitom jen částečný přehled změn, do kterých zapadá také příchod kouče Mojmíra Trličíka. "Vždycky jsem si přál trénovat extraligu ve Vítkovicích. Ve městě, kde celý život žiju, to je vysoká pocta a sen, který se splnil," vyznává se šestačtyřicetiletý trenér a dodává:

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci ve Vítkovicích před startem extraligy zjišťoval Pavel Petr

"Já jsem vůbec nepřemýšlel a nespekuloval, že bych tím riskoval. Dvakrát jsem tu zaskakoval, takže už jsem k tomu přičichnul."

Nový vítkovický trenér si pochvaluje také průběh přípravy mužstva před startem Tipsport extraligy. V rámci přípravy si Vítkovičtí připsali skalp Zlína, brněnské Komety, Košic a také CSKA Moskva.

"Z doplňování mužstva, průběhu přípravy i přístupu hráčů jsem měl radost. Povedlo se nám soustředění, a to ze všech stránek," říká Trličík.

A kdo bude vítkovickou jedničkou v brankovišti? Posila z Rigy Martin Prusek, nebo Roman Málek, který přišel ze švédského MoDo?

"Všichni se shodujeme, že máme dva výborné brankáře," usmívá se pouze na závěr Mojmír Trličík.

Pavel Petr, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme