Švédi ukončili českou vítěznou sérii, hokejovou reprezentaci porazili 5:2

Česká hokejová reprezentace vstoupila do roku 2017 porážkou od Švédska. Týmu Josefa Jandače se v Göteborgu nepovedla první třetina, ve které třikrát inkasovali, jediným českým střelcem byl Jan Kovář.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédi dali v první třetině Jakubu Kovářovi tři góly

Švédi dali v první třetině Jakubu Kovářovi tři góly | Zdroj: ČTK

„Bohužel tříbrankový náskok je celkem velký. Naše hra snesla parametry spíš v bojovnosti a nasazení než v hokejovosti. Měli jsme strašně málo střel, Švédi dobře bránili a my jsme se nedokázali prosadit,“ zhodnotil první zápas Švédských hokejových her trenér Josef Jandač.

Do české branky na v prvním zápase Švédských hokejových her postavil Jakub Kovář, ale vydržel jen jednu třetinu. Už v páté minutě ujel české obraně Joel Eriksson Ek a Everbergovi stačilo nastavit hůl. Druhou gólovou akci zakončil mladík Eriksson Ek sám střelou z ostrého úhlu.

V patnácté minutě domácí velmi rychle využili přesilovku. Carl Klinberg dostal prostor před brankou a na 3:0 zvýšil zakončením nad Kovářovu vyrážečku.

Český gólman ještě dochytal úvodní dvacetiminutovku, do té druhé už nastoupil Pavel Francouz a Češi po chvíli snížili. Jan Kovář si po návratu z trestné lavice převzal puk na modré čáře a prostřelil Fastha střelou na bližší tyč.

Na menší než dvoubrankový rozdíl se ale tým Josefa Jandače nedostal a Švédi ukončili českou čtyřzápasovou sérii výher ve vzájemných duelech.

Pavla Francouze ve 3. třetině překonal svým druhým gólem v zápase Klinberg. Češi reagovali druhým gólem Jana Kováře, jenže konečnou podobu výsledku dali domácí střelou do prázdné branky. 1,2 vteřiny před koncem se mezi střelce zapsal Calle Rosén.

Druhý zápas na Švédských hokejových hrách odehraje národní tým v sobotu znovu v Götteborgu proti Finům. Ti dnes podlehli Rusku 1:2.

Švédské hokejové hry v Göteborgu, součást Euro Hockey Tour:
ČR - Švédsko 2:5 (0:3, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 26. Jan Kovář, 58. Jan Kovář (Radil, Kundrátek) - 5. Everberg (Eriksson Ek, Klingberg), 10. Eriksson Ek, 15. Klingberg (Zackrisson, Fantenberg), 53. Klingberg, 60. Rosén (Klingberg). Rozhodčí: Salonen, Heikkinen (oba Fin.) - Pihlblad, Waldejer (oba Švéd.). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 6152.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme