Švédové berou šlágr s hvězdným týmem Kanady jako výzvu. A test defenzivy

Hokejisté Švédska a Kanady jsou zatím nejlepšími týmy základní skupiny A, a už dnes večer to mohou potvrdit i ve vzájemném utkání. Stejně jako pro český tým bude i pro seveřany duel s Kanadou především velkým testem defenzivy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Švédska mají po třech zápasech na kontě osm bodů

Hokejisté Švédska mají po třech zápasech na kontě osm bodů | Zdroj: ČTK

Švédští obránci se v třetí třetině zahajovacího utkání s Českem moc nepředvedli. Dostali čtyři góly, ale od té doby byli v duelech s Rakouskem a Lotyšskem spolehliví.

„Byl to jiný zápas než proti Čechům, kteří nás opravdu zatlačili. Také teď jsme měli několik ztrát a lotyšských úniků, které by přicházet neměly. Myslím, že ještě dokážeme hrát lépe,“ líčil švédský kouč Par Marts po vítězství 8:1 nad Lotyšskem, které jeho beky sotva mohlo prověřit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér švédských hokejistů Par Marts si uvědomuje, že jeho svěřenci dokážou podávat na MS ještě lepší výkony

„Měli jsme hodně puk na hokejkách, takže jsme nemuseli tolik bránit. Ale s Kanadou to bude těžké utkání, zápas bereme jako výzvu. Bude zajímavé si zahrát proti superhvězdám,“ připouští obránce Olliver Ekman-Larsson, který zná spoustu Kanaďanů coby bek Arizony.

Třebaže to tak v úvodním utkání s Českem moc nevypadalo, defenziva patří k hlavním zbraním švédského výběru.

Například v nedávném prvním kole Stanley Cupu mezi Detroitem a Tampou Bay byli v zahajovacích formacích pouze švédští obránci. A výsledky 2:0, 3:0 nebo 4:0 ze série naznačují, že jedni z nich zpravidla odvedli velmi dobrou práci.

Na pevnou švédskou obranu si ze svého prvního mistrovství světa pamatuje i kanadský kapitán Sidney Crosby.

„Myslím, že to bylo na mistrovství světa v Lotyšsku 2006. Hráli stejný hokej jako na všech věkových úrovních - dobře organizovaná hra a skvělé plnění obranných úkolů. Jestli si dobře pamatuji, tak to bylo docela těžké, tvrdé utkání, které jsme 4:5 prohráli. I proto teď očekávám hodně napínavý zápas,“ vyhlíží večerní duel kanadská hvězda.

Přímý přenos celého utkání, které začne v pražské O2 areně ve 20.15, můžete poslouchat na streamu Český rozhlas sport na našem webu či prostřednictvím mobilní aplikace iRadio.

Největší kanadské hvězdy Claude Giroux a kapitán Sidney Crosby | Foto: ČTK

Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme