Švédové postoupili do semifinále Světového poháru, Severoameričanům ale podlehli v prodloužení

Hokejisté Švédska si zahrají semifinále Světového poháru. V předposledním zápase skupiny B v Torontu podlehli Týmu Severní Ameriky až v prodloužení, což jim k postupu stačilo. Američtí a kanadští mladíci si díky vítězství udrželi před utkáním Finska s Ruskem naději, že také postoupí do play-off.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédský brankář Henrik Lundqvist v zápase s Týmem Severní Ameriky předvedl několik skvělých zákroků

Švédský brankář Henrik Lundqvist v zápase s Týmem Severní Ameriky předvedl několik skvělých zákroků | Zdroj: Reuters

Severoameričtí mladíci předvedli raketový nástup. Už po půlminutě vystřelil McDavid, Lundqvist jeho šanci zastavil, ale odražený puk dopravil do branky Matthews. Gaudreau pak sice neproměnil trestné střílení, když přestřelil branku, ale v čase 1:35 už náskok kanadských a amerických nadějí zvýšil Trocheck.

V předchozích zápasech téměř neprostupná obrana Švédů připomínala řešeto. Podepsat se na tom mohla skutečnost, že utkání začalo ani ne 24 hodin po skončení skandinávského derby.

Švédové se ale probrali a v deváté minutě snížil Forsberg. Za pět minut si ale spravil chuť Gaudreau a vrátil Severoameričanům dvougólový náskok. O jeho snížení se postaral Bäckström a Švédové tak na konci úvodního dějství prohrávali 2:3.

Rozhodl MacKinnon

Druhá třetina skončila bez branek, a to hlavně díky Lundqvistovi, který zlikvidoval několik ohromných šancí Týmu Severní Ameriky. A tak udeřili Švédové. Ve 47. minutě od modré čáry vystřelil Karlsson. Jeho střelu tečoval Berglund, Gibson neměl šanci zareagovat a bylo srovnáno. Stav 3:3 vydržel až do konce hrací doby a Švédům zajistil postup do semifinále.

Z vítězství se ale před bezmála 20 tisíci diváky nakonec radoval Tým Severní Ameriky, když v prodloužení vyzrál na Lundqvista MacKinnon. Šance Severoameričanů na postup mezi nejlepší čtyřku tak stále žijí. Musejí ale doufat, že Finové nepodlehnou Rusku v normální hrací době.

Švédové si zahrají semifinále Světového poháru poprvé po 20 letech. V roce 1996 v něm ve Philadeplhii podlehli Kanadě 3:2 v prodloužení.

David Bernardy Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme