Švédsko udolalo Německo 4:3, Finsko vyhrálo nad Slovinskem 4:0

Hokejisté Švédska přetlačili v pražské O2 areně Německo 4:3, když ještě na začátku 3. třetiny byl stav nerohodný 2:2. Hvězdou zápasu byl útočník Möller, který dva góly vstřelil a na dva přihrál. V ostravské ČEZ aréně Finsko jednoznačně porazilo Slovinsko 4:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Finska se radují po vítězství nad Slovinskem

Hokejisté Finska se radují po vítězství nad Slovinskem | Zdroj: ČTK

Finsko první třetinu doslova ovládlo a mohlo vyhrát i vyšší rozdílem. Slovincům povolilo pouze tři střely na branku. Finští hokejisté vypálili na slovinského brankáře hned čtrnáctkrát.

Skóre otevřel v 6. minutě zápasu Komarov, když se nejlépe zorientoval ve velkém závaru před brankou soupeře.

Za necelou minutu zvýšil na rozdíl dvou gólů Kontiola. Ten si našel puk před brankou po nahození od modré a zblízka překonal Krošelje.

Ve druhé třetině se pokračovalo podle stejných not. Finsko jasně diktovalo tempo zápasu a přidalo další dva góly.

Hned v úvodu druhé části se prosadil Barkov, když byl první u vyraženého puku a pohotově překonal gólmana Slovinska.

Ve 36. minutě zvýšil na 4:0 Kemppainen, který při vyloučení Goličiče poslal puk do odkryté branky po ideální přihrávce Ruutua.

Ve třetí třetině už Finsko polevilo v aktivitě a další góly nepřidalo. Na druhou stranu ani neinkasovalo a tak vyhrálo potřetí za sebou s nulou. Gól Finsko nedostalo už 182 minut.

Mistrovství světa v hokeji:

Skupina B (Ostrava):
Finsko - Slovinsko 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Komarov (Pesonen, Kemppainen), 7. Kontiola, 22. Barkov (Donskoi, J. Jokinen), 36. Kemppainen (Ruutu, Aaltonen). Rozhodčí: Kubuš (SR), Piechaczek (Něm.) - Carnathan (USA), Fluri (Švýc.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 6452.

Švédsko vstoupilo do utkání s Německem také aktivnějši, ale utkání přibrzdilo rozbité plexisklo po jednom ze soubojů.

Při vynucené pauze na opravu byl stav 0:0, ale hned po zahájení hry Němci inkasovali z hole Mollera.

Druhá branka přišla za necelé dvě minuty a byl u toho opět Möller. Tentokrát našel z rohu v dobré střelecké pozici Lindströma a ten nachytal německého brankáře střelou do horního rohu.

V 16. minutě se prosadili i Němečtí hráči, když Enrotha prostřelil Kink. V závěru první části byl vyloučený na 5+20 minut Daschner, který drsně fauloval Ekholma.

V úvodu druhé třetiny tak hrálo Švédsko pětiminutovou přesilovku, ale Němci se ubránili a v polovině zápasu dokonce vyrovnali.

Švédský útočník Eriksson se tentokrát netrefil, ale Švédsko nakonec vyhrálo nad Německem 4:3. | Foto: ČTK

Do samostatného úniku se dostal Krämmer a kličkou do bekhendu překonal Enrotha.

Ve třetí třetině se favorizovaní Švédi zvedli a během devíti minut si vypracovali opět dvougólový náskok.

Nejdříve se trefil Klingberg a čtvrtý gól do německé branky dal po krásné kombinace celé útočné formace Möller. Pro švédského útočníka už to byl čtvrtý bod v utkání (2+2).

Němci ještě utkání zdramatizovali, když se pěknou kličkou na modré čáře uvolnil Plachta a vymetl horní růžek Enrothovy branky. Víc už ale němečtí hokejisté nestihli a nepomohla jim ani minutová power-play.

Skupina A:
Švédsko - Německo 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Möller (Lindström, Sjögren), 13. Lindström (Möller), 43. Klingberg (S. Kronwall, Möller), 49. Möller (Ekman-Larsson, Lindström) - 16. Kink (Rieder, Daschner), 30. Krämmer, 55. Plachta (Hospelt, Seidenberg). Rozhodčí: Hodek (ČR), Sidorenko (Běl.) - McIntyre (USA), Šefčík (SR). Vyloučení: 3:2, navíc Daschner (Německo) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 16.137.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme