Švédsko udolalo Švýcarsko až v prodloužení, Dánsko porazilo Norsko

Večerní zápasy na mistrovství světa v Praze a Ostravě přinesly dva překvapivé výsledky. Ve skupině A mělo Švédsko velké problémy se Švýcarskem a vyhrálo až v prodloužení. Ve skupině B vyhrálo Dánsko nad Norském, které po dvou vítězstvích mělo šanci na postup do čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédský brankář Enroth musel proti Švýcarsku předvést několik vynikajících zákroků

Švédský brankář Enroth musel proti Švýcarsku předvést několik vynikajících zákroků | Zdroj: ČTK

Hokejisté Švédska se dostali proti Švýcarku rychle do vedení, když Genoniho překonal po přihrávce Ericssona střelou mezi betony Lindholm. Vzápětí přežili Švýcaři šanci Möllera.

Na druhé straně mohl skórovat Brunner, který ztroskotal na Enrothovi a po něm mířil vedle Bieber. Při dalším švýcarském pokusu byl poprvé v utkání v akci videorozhodčí a branku Streita neuznal, protože puk nepřešel brankovou čáru.

I ve druhé třetině měly oba týmy možnosti ke vstřelení gólu a více se zapotil švédský Enroth. Za snahu byli Švýcaři odměněni hned v úvodu třetí části. A opět musel rozhodovat videorozhodčí.

Tentokrát branku uznal a začínalo se znovu. A švýcarští hokejisté mohli jít do vedení při vyloučení Raska. Josi ale trefil tyč. To samé se povedlo čtyři minuty před koncem švédskému obránci Klefbomovi.

V základní hrací době tak gól už nepadl a rozhodovalo se v prodloužení. V něm byl v 64. minutě vyloučený Trascher a Forsberg vstřelil rozhodující gól. Švédsko tak zůstává na 2. místě s náskokem tří bodů před českým týmem, Švýcarsko je čtvrté.

Nečekaný začátek mělo utkání mezi Norskem a Dánskem. Hned ve druhé minutě poslal dánský výběr do vedení Jensen. Norové ale rychle odpověděli a ve 4. minutě byl stav vyrovnaný.

Do šaten šli po první třetině spokojenější dánští hráči. 24 vteřin před první sirénou prostřelil Haugena Nielsen.

Ve druhé třetině se čekal nápor norského mužstva, které vyhrálo poslední dva zápasy a pokukovalo po postupu do vyřazovací části. Dánsko ale hrálo dobře a v polovině zápasu zvýšil na rozdíl dvou gólů Storm.

Definitivní tečku dal na první vítězství Dánska na šampionátu osm minut před koncem Jakobsen. Norsko tak zůstává na 6. příčce o jeden bod za Slovenskem, Dánsko je sedmé čtyři body před posledním Slovinskem.

Hokejisté Dánska se proti Norsku radovali hned čtyřikrát a překvapivě vyhráli | Foto: ČTK

Mistrovství světa v hokeji:

Skupina A (Praha):
Švédsko - Švýcarsko 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Lindholm (Rask, Ericsson), 64. F. Forsberg (Eriksson, Ekman-Larsson) - 41. Bodenmann (Blum, Ambühl). Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Bulanov (Rus.) - Suominen (Fin.), Kilian (Nor.). Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 15.201.

Skupina B (Ostrava):
Dánsko - Norsko 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky: 2. N. Jensen (A. Poulsen), 20. Nielsen (Jakobsen, Madsen), 34. Storm (J. Jensen, Nielsen), 52. Jakobsen (Hardt, Madsen) - K. Olimb (Rosseli Olsen, Bonsaksen). Rozhodčí: Rantala (Fin.), Gofman (Rus.) - Lederer (ČR), Schrader (Něm.). Vyloučení: 4:4, využití: 2:0. Diváci: 7316.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme