Švédský útočník Ottawy Senators Daniel Alfredsson ukončil kariéru

Rozlučky s hlavními hvězdami dokážou kluby NHL uspořádat ve velkém stylu. Horší je to v případě, že dlouholetá opora odehraje poslední sezonu kariéry v jiném týmu. Švédský útočník Daniel Alfredsson to s vedením Ottawy vyřešil lišácky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédský útočník Daniel Alfredsson se loučí s fanoušky v Ottawě

Švédský útočník Daniel Alfredsson se loučí s fanoušky v Ottawě | Zdroj: Reuters

V dresu Senators strávil 17 sezon, ale na tu poslední odešel do Detroitu. Scénář, který z tohoto týdne známe například od brankáře New Jersey, nyní už St. Louis, Martina Brodura.

U Alfredssona je rozdíl v tom, že se do svého týmu vrátil a s vedením se dohodl, že podepíše smlouvu na jeden den jen kvůli rozlučce. Pěkný příběh na konci kariéry, kterou zastavily problémy se zády.

Přehrát

00:00 / 00:00

Švédský hokejový útočník Daniel Alfredsson podepsal na jeden den smlouvu s Ottawou, aby se mohl rozloučit s kariérou

„Den, kdy definitivně skončím s hokejem, bude v dresu Otawy. Rád bych poděkoval týmu, fanouškům Senátorů, a také vedení klubu, které mi to umožnilo. Moc si toho cením,“ řekl švédský hokejista.

Hráči na tiskových konferencích v novém dresu většinou vyhlíží světlé zítřky a slibují skvělé výkony.

Alfredsson měl dres staronový, a také měl jasno. U něj to byl spíš pohled do minulosti, na roky, během kterých se stával legendou NHL a jistě na dlouho nejproduktivnějším hráčem Senators.

A před zaplněným stadionem šel nejprve na rozbruslení, jako by měl hrát, pak ale hala potemněla a Alfredsson musel před svou řečí párkrát dojetím polknout.

„Opravdu vám mnohokrát, mnohokrát děkuji. Je to parádní být znovu v Otawě. Díky za všechny skvělé roky, nádherné zážitky a vzpomínky. Určitě budeme všichni navzájem nějakým neviditelným poutem spojeni.“

Druhý nejproduktivnější Švéd v historii NHL se loučil s kapitánským céčkem na dresu, které už samozřejmě patří jinému hokejistovi – a také Švédovi.

I proto přišla Alfredssonova manželka a jeho čtyři děti - kluci - právě v dresu aktuálního kapitána Ottawy Erika Karlsona. Na znamení, že on a čtyři malí prckové, jsou budoucností

„Moc to pro mě znamená - moje práce byla na ledě, ale pro Otawu jsme pracovali všichni. A to jsem opravdu pyšný. Teď už ale nadešel čas být mimo, budu se víc věnovat rodině,“ děkoval rodák z Göteborgu v Ottawě, které věnoval 17 z 18-ti sezon v NHL.

Stanley Cupu se nedočkal, uznání ano, i přesto, že původně jeho přestup do Detroitu nesli v Kanadě hodně hořce. Alfredssonovi je 41 let a jeho bolavá záda už ho v kariéře nepustí dál.

Největším úspěchem kariéry je pro něj zlato z olympijských her v Turíně. A na závěr dobrá zpráva pro švédský hokej - Daniel Alfredsson má přece čtyři syny.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme