Světový pohár konečně začal. Fanoušci se při zápasech cítí jako na NHL

Dvanáct let a tři dny k tomu. Přesně tak dlouhé bylo čekání hokejových fanoušků ze Severní Ameriky a Evropy na další Světový pohár. Ten odstartoval v sobotu dvěma zápasy a byla to velká sláva. Jak by také ne, když se hraje v Torontu, které je společně s Montrealem nejhokejovějším městem světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanadští fanoušci slaví gól Patrice Bergerona

Kanadští fanoušci slaví gól Patrice Bergerona | Zdroj: ČTK

Turnaj, který se kompletně hraje v torontské hale Air Canada Centre, nabídl během prvního hracího dne jedno překvapení, když si Výběr Evropy poradil v Američany. Druhý nečekaný výsledek pár hodin mohli přidat Češi, ale nestalo se, protože na Kanadu vůbec nestačili.

Světový pohár je sice mezinárodním turnajem, ale má jedno specifikum, které mu udává jasný ráz – jeho pořadatelem totiž není Mezinárodní hokejová federace IIHF, ale NHL, což dělá z celé akce mimořádnou záležitost – a to jak v dobrém, tak ve špatném.

To je cítit i během samotných zápasů. Kdyby hráči hráli v nějakých neutrálních dresech, a neměli na sobě ty reprezentační, divák by ani nepoznal, že se nejedná o utkání NHL.

To se týká i předzápasové show – která sice má oproti klasickému duelu NHL pár odlišností (například se hymny nezpívají „živě“), ale jinak si nezadá s tím, na co jsou fanoušci zvyklí z NHL. Příkladem mohou být situace, kdy rozhodčí pomocí mikrofonu oznamuje divákům svá rozhodnutí.

Zápas proti Výběru Evropy bude zlomový. Prohru už si Češi nemohou dovolit

Číst článek

Před zápasem Kanady s Českem nebylo překvapením, že si největší ovace při představování hráčů vysloužil domácí kapitán Sidney Crosby.

Slyšet však byli i příznivci českého týmů, kterých sice byla v porovnání s kanadskými fanoušky hrstka, ale i tak se statečně snažili podpořit svůj výběr. Vzhledem k průběhu utkání ovšem jejich entusiasmus logicky postupně upadal.

NHL Světový pohár považuje za jakousi svou výkladní skříň, ale kromě toho chce na turnaji také vydělat. Fanshopy tak v torontské aréně nenabízí pouze kanadské či severoamerické repliky dresů a trička, ale k dostání jsou i ta pro příznivce všech evropských celků.

Velkou výhodou arény Air Canada Centre je její poloha – hala totiž leží v samotném centru města, takže je pro fanoušky velmi dobře dostupná. Pracovníci stadionu jsou navíc ze zápasů místních Javorových listů zvyklí na vyprodanou halu, takže ani velký nápor diváků nepředstavuje problémy.

Předzápasový program zápasu Kanada - Česko | Foto: Jakub Knoll

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme