Tahle parta už se asi nesejde, tuší zklamaný Jiří Novotný

Čeští hokejisté opět skončili na mistrovství světa bez medaile. Po porážce 0:3 od mladého výběru USA budou na domácím MS celkově čtvrtí. Neúspěch těžko snášel i útočník Jiří Novotný, který tuší, že pro některé hráče šlo o poslední reprezentační akci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novotný chrání puk před Švýcarem Andresem Ambühlem

Jiří Novotný chrání puk před Švýcarem Andresem Ambühlem | Foto: Český rozhlas

„Chtěli jsme to urvat, ale zase jsme prohrávali, jako ve všech zápasech. 0:2 proti takovému týmu je těžké, pak jsme dostali třetí gól. Snažili jsme se kvůli lidem, ale bohužel to nešlo,“ zhodnotil zápas okamžitě po odchodu z ledu Jiří Novotný.

Český tým srazily i góly inkasované na konci první i druhé třetiny, díky nim se zámořský soupeř dostal do dvou a tříbrankového náskoku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiřího Novotného odchytil František Kuna ihned po opuštění ledu

„Šlo to zvrátit, hokej se hraje na 60 minut, ve druhé třetině tam byl velký tlak. Je škoda, že jsme za stavu 0:1 nebo 0:2 nedali kontaktní gól. Byla tam 4minutová přesilovka, tam jsme taky mohli skórovat. Bohužel jsme neskórovali, oni jo,“ vystihl situaci útočník Jaroslavle.

Po prohře 0:3 skončil český tým znovu bez medaile. I po neúspěchu ale hala hokejistům děkovala, přestože nebylo úplně vyprodáno.

„Obrovské zklamání. Byla tu dobrá parta a asi už se takhle nesejdeme. Lidé byli fantastičtí po celý šampionát, za to jim strašně děkujeme. I teď, když jsme prohráli, tak skandovali. Je to strašně těžké.“

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme