Tampa druhý domácí zápas vyhrála, boj o Stanley Cup je vyrovnaný

Hokejisté Tampy Bay Lightning nepřipustili druhou domácí porážku ve finálové sérii NHL. Na vybojovaném vítězství 4:3 se podílel i náhradní brankář domácích Andrej Vasilevskij. Série se za stavu 1:1 stěhuje do Chicaga.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Tampy se tentokrát po zápase sjeli k Andreji Vasilvskému, které v závěrečné třetině vystřídal tradiční jedničku Bishopa

Hráči Tampy se tentokrát po zápase sjeli k Andreji Vasilvskému, které v závěrečné třetině vystřídal tradiční jedničku Bishopa | Zdroj: Reuters

V domácí Amalie Areně Lightning znovu po první třetině vedli, tentokrát vstřelil úvodní gól Paquette, a znovu o vedení přišli. V úvodu druhé části vyrovnal Andrew Shaw a svým druhým finálovým gólem získal Blackhawks vedení Teuvo Teravainen.

Na rozdíl od prvního zápasu měli Lightning dost času zareagovat. Nikita Kučerov srovnal stav šikovnou tečí zády k brance a na konci 34. minuty se už potřinácté v letošním play off prosadil Tyler Johnson.

Na začátku poslední části hry vyrovnal střelou do modré čáry Brent Seabrock, rozhodčí po krátké poradě branku uznali, přestože si brankář Bishop velmi živě stěžoval na dotírání Mariána Hossy.

Gólman Tampy o chvíli později z neznámých důvodů opustil branku a do brankoviště se postavil teprve 20letý Andrej Vasilevskij. Mladý Rus během přesilovky ve 49. minutě sledoval vítěznou střelu Jasona Garrisona na 4:3.

Bishop se do branky na chvíli vrátil, závěrečnému tlaku Chicaga ale opět čelil Vasilevskij a pěti důležitými zákroky udržel vítězství. Do Chicaga se tak série stěhuje za stavu 1:1 na zápasy.

Finále play off NHL - 2. zápas:
Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 4:3 (1:0, 2:2, 1:1)
Branky: 13. Paquette (Callahan, Hedman), 27. Kučerov (Garrison, Coburn), 34. Johnson (Kučerov), 49. Garrison (Hedman, Callahan) - 24. Shaw (Krüger, Desjardins), 26. Teräväinen (Hossa, Sharp), 44. Seabrook (Toews, Oduya). Rozhodčí: O'Halloran, Sutherland - Heyer, Racicot. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Střely na branku: 24:29. Diváci: 19.204. Hvězdy utkání: 1. Garrison, 2. Hedman (oba Tampa), 3. Teräväinen (Chicago). Stav série: 1:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme