Tampa vítězí i bez Stamkose. S jeho absencí se pereme dobře, říká útočník Palát

Hokejisté Tampy Bay z NHL se musí obejít bez svého Kapitána Stevena Stamkose, který si v minulém týdnu v duelu proti Detroitu zranil koleno a bude chybět několik měsíců. I bez něj však zatím dokáže floridský celek vítězit a podíl na tom má i český útočník v dresu Lightning Ondřej Palát, jenž po domácím vítězném zápase proti Philadelphii poskytl rozhovor Zpravodajskému webu Českého rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Tampy Ondřej Palát

Hokejista Tampy Ondřej Palát | Zdroj: Reuters

V domácím zápase proti Philadelphii jste si připsali pátou výhru z posledních šesti utkáních. Jak byste utkání zhodnotil z vašeho pohledu?

Myslím, že jsme kromě druhé třetiny, kdy nás trošku přestříleli, odehráli dobrý zápas. Jinak jsme ale předvedli dobrý výkon.

Výhru Tampy jste podpořil dvěma asistencemi. Na druhou stranu jste měl i několik slibných šancích. Máte asi radost, že vás jejich neproměnění nemusí mrzet, že?

Ano, několik šancí jsem sice měl, ale důležitá je především výhra.

V průběhu třetí třetiny jste inkasoval úder od Jakuba Voráčka. Jak k němu došlo?

Udělal to nechtěně. Otáčel se a já byl přímo u něj. Trefil mě koncem hokejky, ale udělal to nechtěl.

Bitky jsou součástí hokeje. Bez nich by si hráči moc dovolovali, říká obránce Gudas

Číst článek

V posledních třech zápasech jste zaznamenal čtyři kanadské body. V jakém rozpoložení nyní hrajete?

Cítím se výborně. Makám pro tým a dělám co můžu. Zatím všechno šlape. Je to určitě pozitivní, když jsem trošku odměněn těmi body. Snažím se na to ale nemyslet, hrát každý zápas naplno a pomáhat tak týmu. Body pak snad přijdou.

Kvůli zranění Tampě chybí kapitán Steven Stamkos. Zdá se však, že umíte vyhrávat i bez něj. Čím to je?

Myslím si, že ano. Dostávají teď prostor hráči, kteří před tím tolik nehráli. Hrají výborně, takže se s tím pereme dobře.

Fanoušci brzy začnou hlasovat o kapitánech pro Utkání hvězd. Po loňských zkušenostech se zvolením Johna Scotta zavedla NHL nové pravidlo, které zamezuje volbu hokejistů z farmy. Co si o tom myslíte?

Je to asi dobré pravidlo. V minulém roce hrál ten bitkař, ale ten byl jinak dlouho v NHL a jen chvilku v AHL. Fanoušci ho zvolili, ale už se to nestane. Myslím si, že to nové pravidlo je v pohodě, protože hráč z AHL by neměl být v All Star týmu.

Nový tým NHL z Las Vegas v úterý představil svůj název a logo. Co na to říkáte?

Ano, viděl jsem to. Musím říct, že je to super. Líbí se mi to a určitě to bude něco jiného.

V příštích týdnech se bude definitivně rozhodovat o účasti hráčů NHL na olympijských hrách. Sledujete, jak se jednání vyvíjí?

Řekl bych, že se to sleduje všude. Uvidíme, co nastane a jak se všichni domluví – hráči, potažmo NHLPA (asociace hráčů NHL, pozn. red.) a týmy. Byla by ale škoda, kdyby to nedopadlo. Olympiáda je speciální turnaj, ale jak říkám – záleží na tom jak se k tomu NHL postaví. Bude třeba najít nějaký kompromis.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme