Tomáš Hertl přeje české trojici Utkání hvězd, sám vyhlíží domácí sérii

Český hokejový Tomáš Hertl zatím stále hledá herní pohodu. Útočníka San José ale zastupují další Češi. Trio Voráček, Vrbata, Eliáš si za necelé dva týdny užije atmosféru prestižního Utkání hvězd NHL a úspěch české hokejové školy těší i jednadvacetiletého Hertla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl stíhá sledovat i své následovníky z hokejové dvacítky

Tomáš Hertl stíhá sledovat i své následovníky z hokejové dvacítky | Zdroj: Reuters

„Je určitě hezké, že tam jsou zase tři Češi, doufám, že jich tam časem bude víc. Kluci si to určitě zaslouží. Hlavně ‚Voras‘ (Jakub Voráček, pozn. red.), ten by měl být v první pětce, protože má letos výbornou sezonu,“ všímá si i Tomáš Hertl výkonů útočníka Philadelphie.

Jakub Voráček stále vede kanadské bodování celé soutěže a vidět byl i v nočním zápase proti Tampě. Flyers ho vyhráli 7:3 a Voráček jeden gól dal a u jednoho asistoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání hvězd NHL si zrají 3 Češi. Jakub Voráček by měl hrát v první pětce, myslí si Tomáš Hertl

Z týmu San José se do Utkání hvězd dostal pouze obránce Brent Burns. Neznamená to ale, že by Sharks neměli ve svém středu silné individuality:

„Hvězd tu máme hodně. Thorton a Marleau už v minulosti v Utkání hvězd byli. Myslím, že i Pavelski byl na rozhraní výběru, protože je mezi nejlepšími pěti střelci NHL, ale konkurence je veliká,“ říká pro Český rozhlas útočník San José, který je momentálně se svým týmem ve Phoenixu.

Voráček pomohl v NHL rozstřílet lídra konference, zvýšil náskok v čele bodování

Číst článek

„Jsme pořád na rozhraní play-off. Určitě by se nám hodila nějaká vítězná vlna. Teď je to jeden zápas venku, pak hrajeme až do konce měsíce doma, tak by to byl dobrý start na domácí sérii,“ zná příznivé rozlosování příštích týdnů mladý hokejista.

Díky sérii domácích zápasů by měly jít nahoru výkony celého týmu San José. Žraloci odehrají po duelu v Arizoně sedm zápasů ve své aréně v řadě a další venkovní zápas je čeká až 4. února na ledě Calgary. Zlepšit se chce i Hertl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Hertli nedal v NHL už měsíc gól a jeho tým drží poslední postupovou pozici. Vysvobozením by mohla být série domácích zápasů

„Není to úplně, jak jsem si představoval. Začátek sezony byl dobrý, pak jsem se tři týdny cítil dobře, teď to šlo zas dolů. Nesmím na to myslet, snad navážu nějakou sérii a zase to bude dobré,“ doufá útočník San José Sharks.

Ani vedení San José tak zatím nepropadá panice. „NHL je vyrovnaná. Během deseti zápasů se vše může otočit. Když navážete nějakou sérii, můžete být hned nahoře,“ poznal český reprezentant během svého působení.

„Před sezonou se může něco očekávat, ale nikdy to nejde říct, protože týmy v NHL jsou dobré,“ uvědomuje si Tomáš Hertl.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme