Trable hokejových reprezentantů: Pavelec a Zbyněk Michálek se nedostali na soupisku

Gólman Winnipegu Jets Ondřej Pavelec se před startem nového ročníku NHL překvapivě nedostal na soupisku a byl zapsán na listinu volných hráčů. Pokud si českého brankáře nevybere žádný jiný tým, bude putovat na farmu. Stejný osud v Arizoně postihl i obránce Zbyňka Michálka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS hokej 2015. Základní skupina Česko vs. Francie: Ondřej Pavelec

MS hokej 2015. Základní skupina Česko vs. Francie: Ondřej Pavelec | Foto: Český rozhlas

Devětadvacetiletý Ondřej Pavelec působí v NHL od sezony 2007/2008 a zatím nikdy nebyl vyměněn. Debutoval sice v barvách Atlanty Thrashers, ale v roce 2011 byl klub se všemi hráči přemístěn právě do Winnipegu.

Zde si od počátku držel status brankářské jedničky a v každé sezoně byl i nejvyvažovanějším gólmanem. To se však nyní mění, když ho tým před začátkem sezony umístil na listinu volných hráčů.

Na úkor Pavelce si místo v sestavě zajitili brankáři Connor Hellebuyck a Michael Hutchinson.

V případě, že si Pavelce nevybere žádný z ostatních týmů (nedávno tímto způsobem měnil dres Martin Frk), bude se český gólman muset přesunout do farmářského týmu Jets, který rovněž působí ve Winnipegu.

Českému reprezentantovi, který v roli náhradníka absolvoval i nedávný Světový pohár, na konci letošní sezony vyprší pětiletá smlouva s průměrným ročním výdělkem v hodnotě 3,9 milionu dolarů.

Na listinu volných hráčů byl zařazen i Zbyněk Michálek

Podobný scénář jako Pavelce postihl i obránce Zbyňka Michálka, jenž si před novým ročníkem NHL nedokázal zajistit místo v sestavě Arizony.

V minulém ročníku odehrál 33letý Michálek, jehož mladší bratr Milan působí v Torontu, 70 zápasů s bilancí sedmi bodů za dva góly a pět asistencí.

Zkušený bek většinu své kariéry v NHL strávil právě v Arizoně (potažmo bývalém Phoenixu), ale už v předchozím ročníku nebyla jeho pozice v klubu tak silná jako v minulosti, když většinou nastupoval ve třetí obranné formaci.

Na konci sezony 2016/2017 Michálkovi vyprší dvouletá smlouva s průměrným výdělkem v hodnotě 3,2 milionu dolarů.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme