Trenér Hadamczik nominoval do Moskvy čtrnáct mistrů světa

Čtrnáct mistrů světa z letošního hokejového šampionátu v Německu bude hrát na Channel One Cupu v Moskvě. Na druhém turnaji Euro Hockey Tour by oproti Karjala Cupu neměli chybět Tomáš Rolinek, Miroslav Blaťák, Karel Rachůnek, Michal Barinka, Petr Vampola a Petr Koukal. Podle očekávání v nominaci není Jaromír Jágr, který se s trenérem Aloisem Hadamczikem dohodl, že se představí až na posledním turnaji v dubnu v České republice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alois Hadamczik

Alois Hadamczik | Foto: HC Vítkovice

V nominaci není tentokrát žádný nováček, po roce a půl oblékne reprezentační dres brankář Slavie Miroslav Kopřiva místo zraněného Alexandra Saláka ze švédského Färjestadu.

"Uvažovali jsme o něm už pro Karjala Cup. chtěli jsme ho vidět teď v Moskvě. Bohužel na poslední chvíli přišla zpráva, že si zranil rameno a bude asi dva měsíce mimo hru," řekl asistent trenéra reprezentace Josef Paleček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nominace českých hokejistů na Channel One Cup očima asistenta trenéra Josefa Palečka

Po roce se do národního týmu vrací útočník Jan Bulis z Mytišči. Naopak v nominaci nejsou kvůli zranění mistři světa Lukáš Kašpar s Jiřím Novotným, trenér Hadamczik nepozval ani další šampiony Tomáš Mojžíše a Ondřeje Němce.

"Kašpar má poraněná třísla a hraje pod injekcemi. Jirka Novotný má zraněné zápěstí. Trenér s nimi mluvil osobně a poté jsme zvážili, že bude lepší, když se dají dohromady pro příště," popsal zdravotní stav českých útočníků Paleček.

Čeští hokejisté vstoupí do turnaje příští čtvrtek 16. prosince ve Finsku, kde nastoupí proti domácímu týmu. V sobotu se v Moskvě utkají s Ruskem a v neděli se Švédskem.

Nominace české reprezentace na Channel One Cup:

Brankáři: Miroslav Kopřiva (Slavia Praha), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL)

Obránci: Lukáš Krajíček, Martin Lojek (oba Třinec), Michal Barinka (Vítkovice), Miroslav Blaťák (Ufa/KHL), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Karel Rachůnek (Jaroslavl/KHL), Martin Škoula (Omsk/KHL)

Útočníci: Jan Bulis, Zbyněk Irgl (oba Mytišči/KHL), Petr Hubáček, Marek Kvapil (oba Brno), Jan Kovář (Plzeň), Petr Koukal (Pardubice), Ivan Rachůnek (Zlín), Martin Růžička (Třinec), Roman Červenka (Omsk/KHL), Jakub Klepiš (Ufa/KHL), Jan Marek (CSKA Moskva/KHL), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Josef Vašíček (Jaroslavl/KHL), Petr Vampola (Čeljabinsk/KHL)

Aleš Procházka, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme