Trenér hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek bere do Finska 27 hráčů včetně pěti nováčků

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek nominoval tým, který povede na své první akci na lavičce národního týmu. Pro turnaj Karjala cup oznámil netradičně velmi širokou nominaci. Celkem povolal totiž 27 hokejistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český reprezentační trenér Vladimír Vůjtek

Český reprezentační trenér Vladimír Vůjtek | Zdroj: ČTK

„Pět kompletních formací bereme hlavně proto, že nám do nominace zasáhla liga mistrů, ve které se představí pět našich hráčů. Nemůžeme je tedy vytížit na plno. Měli by mít alespoň jeden zápas pauzu,“ vysvětluje Vladimír Vůjtek, proč povolal tak velký počet hráčů.

Je tedy jasné, že Buchtele a Přibyl ze Sparty a Šimek, Birner a Řepík z Liberce si na turnaji zahrají maximálně dvě utkání. Dobré znamení pro trenéra Vůjtka je, že kluby neprotestovaly proti zařazení hráčů do nominace a žádná omluvenka mu nepřišla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Vůjtek vysvětluje nominaci pro první turnaj EHT

„I z minula vím, že čeští hráči se moc neomlouvali a vždy rádi přijeli reprezentovat. Žádné omluvenky zatím nemáme,“ neskrývá Vladimír Vůjtek potěšení z toho, že mohl na soupisku napsat všechny povolané hráče.

Výjimkou jsou jen zraněný brankář Francouz a Červenka s Novotným a Vondrkou, které zkoušet nemusí. Do Švédska a Finska tak na úvod sezony pojede silný český výběr, který je ve srovnání s tím loňským o poznání starší.

„I přesto, že bereme zkušenější hráče, zařadili jsme i dravé mládí. Nicméně mladší hráči sami o sobě nejsou zárukou úspěchu. Jezdit na turnaj s mladým týmem s tím, že nezískáme ani bod, není to pravé,“ dodává Vůjtek.

Vedle zkušených Krejčíka, Trončinského, Kováře či Sobotky, tak poveze kouč na Krajala cup pět noviců v reprezentaci, Kubalíka, Šimka, Přibyla, Hrušku a Furcha. Právě mezi touto pěticí najdeme i hráče, který Vladimíra Vůjtka v úvodu sezóny nejvíce zaujal.

„Dominik je dvacetiletý kluk, který se prosazuje v lize, momentálně má na kontě 13 kanadských bodů, a hraje velice dobře. Každý zápas, který jsem viděl, odehrál výborně,“ pěje chválu na nejmladšího muže ve svém výběru Dominika Kubalíka Vladimír Vůjtek.

Na Karjala cup odlétá reprezentace ve středu. První zápas odehraje ve čtvrtek ve Švédsku s domácím výběrem. Sobotní duel s Finskem a nedělní s Ruskem odehraje už v Hartwall aréně v Helsinkách.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme