Trenér Hořava se vrátil do hokejového Litvínova v roli konzultanta. Pomůže mistrům zpět nahoru?

Hokejová extraliga je v polovině základní části a zatím největším překvapením jsou pády minulých finalistů. Trápí se desátý Třinec a ještě hlubší výsledkovou krizi se snaží překonat mistrovský Litvínov. V klubu ze severu Čech ale věří, že mají to nejhorší za sebou, a upínají se ke schopnostem svého staronového léčitele. Úřadujícího šampiona se pokouší probudit úspěšný trenér Miloslav Hořava, který se do Litvínova vrátil jako externí poradce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Formu hokejistů Litvínova brzdí zranění klíčových hráčů

Formu hokejistů Litvínova brzdí zranění klíčových hráčů | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Návrat trenéra Hořavy se začíná již projevovat. Přiblížili jsme se naší loňské hře, se kterou jsme slavili úspěch a jež nás přivedla až na vrchol. Nyní v tom chceme pokračovat,“ plánuje litvínovský obránce Filip Pavlík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miloslav Hořava se vrátil do hokejového Litvínova. Tentokrát bude působit v roli konzultanta

Kouč Hořava stihl s týmem jen pár tréninků, přesto hned bekům a celé obranné hře evidentně pomohl. „Jde o detaily, ze kterých však plynou ty dobré věci. Není to jen o zásadních věcech, ale rozhodují právě i ty drobnosti,“ naznačil Filip Pavlík.

Hořavovy přednosti vypíchl také kapitán Vervy Michal Trávníček.

„Má nadhled a odstup. Přišel k nám zvenku a řekl svůj názor na naši hru. Poradil nám věci, o kterých si myslí, že nám pomůžou,“ řekl Trávníček.

Hořavův návrat do Litvínova polil na podzim mátožný tým živou vodou. Hráči najednou skvěle bruslili, dohrávali souboje.

„Na hráčích bylo vidět, že pookřáli a že si zavzpomínali na loňskou sezonu. I přístup k tréninku je jiný. Nevím, zda za to může charisma trenéra Hořavy či něco jiného, ale každopádně jsme rádi, že se k nám vrátil alespoň v roli konzultanta,“ prohlašuje Jiří Šlégr, předseda představenstva klubu a jeden z trenérů.

David Kalvas, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme